M/S Romantic kahmi Venla-palkintoja, parhaana komediasarjana palkittiin Sunnuntailounas

M/S Romantic -ohjelman näyttelijäjoukko Venla-gaalassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Minisarja M/S Romantic kahmi palkintoja Kultainen Venla -gaalassa, jossa palkittiin viime vuoden parhaat tv-ohjelmat ja niiden tekijät. Sarja sai kaikkiaan neljä Venlaa.

Sarja sai parhaan draamasarjan palkinnon, ja sarjassa risteilyisäntä Jockea esittävä Hannu-Pekka Björkman pokkasi parhaan miesnäyttelijän pystin. Lisäksi Jani Volanen voitti vuoden ohjaajan palkinnon fiktion kategoriassa, ja Volanen ja Tommi Korpela voittivat vuoden käsikirjoittajan palkinnon.

Neliosainen sarja yhdestä illasta ja yöstä Ruotsin-laivalla esitettiin Ylellä viime vuonna, ja sen ensimmäinen jakso on kerännyt Yle Areenassa yli miljoonaa katselua.

– Se vaati uhrauksia tuo prosessi, Volanen sanoi kiitospuheessaan ja lisäsi, ettei kuullut valituksia muilta kuin itseltään. Hän kiitteli erityisesti työpariaan Korpelaa.

Yleisön suosikki oli YleX:n Naurumaraton

Parhaan naisnäyttelijän palkinnon sai Matleena Kuusniemi roolistaan Koukussa-draamasarjassa. Parhaana komediasarjana palkittiin jo toista kertaa C Moren Sunnuntailounas.

Elämäntyöpalkinnoilla palkittiin ohjaaja-käsikirjoittaja Matti Ijäs ja näyttelijä Hannele Lauri.

Valinnat tekivät yli 500 Televisioakatemian jäsentä esituomariston valitseman alustavan listan pohjalta. Yleisö sai äänestää kahdessa kategoriassa, ja se valitsi vuoden parhaaksi ohjelmaksi YleX Naurumaratonin ja parhaaksi esiintyjäksi Arman Alizadin. Naurumaraton oli 41 tunnin radiolähetys, jolla kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Yleisöääniä annettiin yhteensä noin 153 000.

MTV3:lla nähty Tanssii tähtien kanssa voitti kaksi palkintoa. Se sai parhaan kilpailurealityn Venlan ja ohjaaja Jan-Aslak Leino voitti vuoden ohjaajan palkinnon viihde ja events -kategoriassa.

Parhaan uutis-, ajankohtais- ja asiaohjelmasarjan palkinnon sai Docventures. Sarjalla on jo aiemmilta vuosilta neljä Venlaa. Myös musiikkiviihteen palkinnon saanut SuomiLOVE sai viidennen Kultainen Venla -voittonsa.

Parhaan viihdeohjelman palkinto meni neljättä kertaa Sohvaperunoille. Parhaaksi keskusteluohjelmaksi valittiin Yökylässä Maria Veitola niin ikään neljättä kertaa.

Vuoden parhaana lifestyle-ohjelmana palkittiin Eränkävijät. Tämä oli Eränkävijöiden kolmas Kultainen Venla.

Game Show -kategoriassa palkittiin yhdysvaltalaiseen formaattiin perustuva The Wall Suomi. Parhaan seurantarealityn palkinnon sai Elossa 24h, urheilu ja events -kategoriassa palkittiin naisten jalkapallon MM-kisat, ja lasten- ja nuortenohjelman Venlan sai Muumilaakso.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustartunnan saanut nainen on ollut kontaktissa kahteen ihmiseen Suomessa, molemmat tavoitettu
 2. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 3. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 4. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 5. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 6. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 7. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 8. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 9. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista
 10. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 11. Pääseekö lahtelainen Teatteri Vanha Juko vihdoin nauttimaan valtionosuuksista?
 12. Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen
 13. Uudenkylän asevarikon räjähdyksen syy jäi mysteeriksi – heinolalaisnaisen digitoima kaitafilmi paljastaa karut tuhot, jotka monet muistavat
 14. Uudella Temptation Island -kaudella mukana lahtelainen pariskunta
 15. Lahden kaupunginorkesterin soittaja voitti KKO:ssa riidan vakuutusyhtiötä vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.