Ranska ja Yhdysvallat ottivat digiverokiistassa aikalisän: neuvottelut jatkumassa vuoden loppuun asti

STT

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat sopineet Ranskan digiveroa koskevan kauppakiistan käsittelyn jatkamisesta vuoden loppuun.

Yhteisymmärrys siirtää Yhdysvaltojen asettamaa tulliuhkaa. Yhdysvallat on suunnitellut tuontitulleja ranskalaistuotteille, joiden arvo olisi yhteensä noin 2,4 miljardia dollaria.

Ranska sääti viime vuonna veron, joka on kolme prosenttia suurten teknologiayhtiöiden maassa saamasta liikevaihdosta. Yhdysvallat on sanonut veron kohdistuvan erityisesti amerikkalaisyhtiöihin, kuten Appleen , Amazoniin , Facebookiin ja Googleen .

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire kommentoi valtionpäämiesten käymää keskustelua toteamalla, että maiden johtajat ovat sopineet välttävänsä tilanteen kärjistymistä.

Osapuolet olivat aiemmin tammikuussa kertoneet, että ne pyrkivät sopimaan kiistansa tässä kuussa. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin on luonnehtinut Ranskan kanssa saavutettua aselepoa "ratkaisun aluksi".

Mnuchin myös toivoi, että Italia ja Britannia pohtisivat uudelleen suunnitelmiaan säätää vastaavia veroja.

– Muuten he kohtaavat presidentti Trumpin tullit. Aiomme käydä vastaavia keskusteluja heidän kanssaan, Mnuchin sanoi Wall Street Journalille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi
 5. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 6. Peliitat haki pisteet Imatralta
 7. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 8. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 9. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 10. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 11. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 12. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 13. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 14. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 15. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.