Nuori mies ampui vanhempansa ja neljä muuta saksalaisessa pikkukaupungissa

STT

26-vuotias mies on ampunut vanhempansa ja neljä muuta ihmistä saksalaisessa pikkukaupungissa. Joukkoampumisessa Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitsevassa Rot am Seessa haavoittui lisäksi kaksi ihmistä.

Poliisi otti 26-vuotiaan epäillyn ampujan kiinni tapahtumapaikalta. Hän oli itse soittanut poliisille ilmoittaakseen, että oli ampunut useita ihmisiä.

Ampuminen tapahtui majatalossa, jossa osa uhreista ja ampuja asuivat. Poliisin mukaan kuolleista kolme on naisia ja kolme miehiä. Naisuhrit olivat 36-, 56- ja 69-vuotiaita, miehet 36-, 56- ja 62-vuotiaita.

Haavoittuneista toisen vammat ovat hengenvaarallisia, totesi poliisipäällikkö Reiner Möller tiedotustilaisuudessa. Ampuja oli myös uhannut kahta teini-ikäistä lasta aseellaan, mutta nämä selvisivät säikähdyksellä.

Saksan kansalainen, harrasti ampumista

Poliisin mukaan ampujan motiiveista ei ole vielä tietoa. Uhrien joukossa on ampujan vanhemmat, mutta muiden suhdetta häneen ei ollut vielä saatu varmistettua. Saksalaismedian mukaan majatalossa olisi ollut koolla perhetapaaminen, mutta poliisi ei ole vahvistanut asiaa.

Ampuja on Saksan kansalainen ja hänellä oli ampumaharrastuksensa perusteella myönnetty aseenkantolupa. Hän käytti luvallista puoliautomaattista käsiasetta, jonka poliisi löysi tapahtumapaikalta.

Joukkoampumiset ovat Saksassa suhteellisen harvinaisia ja aseenkantolupia myönnetään rajoitetusti. Edellinen vakavampi tapaus oli viime lokakuulta, kun äärioikeistolainen hyökkääjä surmasi kaksi ihmistä Hallessa, yritettyään ensin tunkeutua synagogaan.

Kesällä 2016 teini-ikäinen ampuja surmasi yhdeksän ihmistä netistä ostetulla laittomalla aseella müncheniläisessä ostoskeskuksessa.

Saksassa tapahtuneissa ääri-islamistisissa terrori-iskuissa ei yleensä ole käytetty ampuma-aseita. Tuhoisin niistä tapahtui joulukuussa 2016, kun tunisialainen mies ajoi rekalla Berliinin joulumarkkinoille. Iskussa kuoli 12 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustartunnan saanut nainen on ollut kontaktissa kahteen ihmiseen Suomessa, molemmat tavoitettu
 2. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 3. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 4. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 5. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 6. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 7. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 8. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 9. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista
 10. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 11. Pääseekö lahtelainen Teatteri Vanha Juko vihdoin nauttimaan valtionosuuksista?
 12. Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen
 13. Uudenkylän asevarikon räjähdyksen syy jäi mysteeriksi – heinolalaisnaisen digitoima kaitafilmi paljastaa karut tuhot, jotka monet muistavat
 14. Uudella Temptation Island -kaudella mukana lahtelainen pariskunta
 15. Lahden kaupunginorkesterin soittaja voitti KKO:ssa riidan vakuutusyhtiötä vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.