Hengityssuojainten kysyntä on lisääntynyt osassa apteekkeja koronaviruksen seurauksena

Suomen Apteekkariliiton STT:n pyynnöstä tekemän minikyselyn mukaan hengityssuojainten kysyntä on tuntuvasti lisääntynyt. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Uudentyyppiseen koronavirukseen varautuminen näkyy jo joissakin apteekeissa. Suomen Apteekkariliiton STT:n pyynnöstä tekemän minikyselyn mukaan hengityssuojainten kysyntä on tuntuvasti lisääntynyt, ja ne on jopa myyty loppuun osassa apteekkeja. Osassa taas koronavirusuutisointi ei ole näkynyt vielä mitenkään. Kysely tehtiin kuudelletoista isohkolle apteekille ympäri Suomea, joista kahdeksan vastasi.

Liiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen muistuttaa, että hengityssuojainten hyödyllisyys arjessa on kyseenalainen. Ahkera ja huolellinen käsienpesu ja oikea aivastustekniikka ovat tehokkaampia keinoja tartunnan leviämisen ehkäisemisessä.

THL on laatinut ohjeet Wuhanin alueelta Suomeen saapuville

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on laatinut ohjeet Kiinan Hubein provinssista ja Wuhanin kaupungin alueelta Suomeen saapuville.

Jos epidemia-alueella matkustaneella ei ole taudinkuvaan kuuluvia oireita, erityistoimiin ei ole tarvetta. Sen sijaan jos epäilee saaneensa uudenlaisen koronaviruksen aiheuttaman tartunnan, THL kehottaa ottamaan ensiksi puhelimella yhteyttä terveyskeskukseen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Näin saa ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.