Pentagon vahvisti lentokoneen putoamisen Afganistanissa

BBC:n mukaan kone putosi Deh Yakin piirikunnassa Ghaznissa. LEHTIKUVA / MATTI KIIPULA

STT

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvistaa, että amerikkalainen lentokone on pudonnut Afganistanissa. Pentagonin mukaan konetta ei ammuttu alas.

Taleban-järjestö kertoi aikaisemmin päivällä pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Afganistanin itäosassa. Sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden perusteella kyseessä olisi amerikkalainen Bombardier-tiedustelukone.

BBC:n mukaan kone putosi Deh Yakin piirikunnassa Ghaznissa. Ghazni on valtaosin talebanien hallussa, joten viranomaisten pääsy koneen luokse on hankalaa.

Ensimmäiset tiedot koneen putoamisesta tulivat jo päivällä, mutta tuolloin ei tiedetty, millainen kone oli kyseessä. Tuolloin arveltiin, että kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone, mutta lentoyhtiö kiisti tiedot. Lentoyhtiön mukaan kaikki sen maanantain lennot ovat laskeutuneet turvallisesti.

Lentoturmat ovat tavallisia Afganistanissa. Edellisen kerran siviilikone putosi Afganistanissa toukokuussa 2010, kun Pamir Airwaysin lentokone putosi huonossa säässä Kunduzissa maan pohjoisosassa. Koneessa oli kuusi miehistön jäsentä ja 38 matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Pelicansin A-nuoret avasivat maalihanat – ottelu käynnissä, katso suora lähetys tästä
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta – suomalaisnainen oli saapunut Pohjois-Italiasta
 5. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 6. Pelicansilla punainen lanka kateissa Jukureita vastaan
 7. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 8. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 9. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 10. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 11. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 12. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 13. Lahtelaistaustainen dramaturgi Marko Järvikallas pääsi esikoiskirjaa tehdessään seikkailemaan vapaana teatterin raameista – novelleihin heijastui myös nuoruuden ilmapiiriä 1980-luvun Lahdesta
 14. Eeva Soivio tuo veljensä traagisen tarinan Teatteri Vanhaan Jukoon sunnuntaina
 15. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.