Euroopan pörssit avautuivat hennosti plussalla – Kone pieneen laskuun

Kovimmat vaikutukset koronaviruksesta nähtiin aiemmin Hongkongin pörssissä. AFP/LEHTIKUVA

STT

Euroopan pörssit ovat avautuneet melko tasaisissa luvuissa huolimatta koronaviruksen vaikutuksista. Helsingissä yleisindeksi oli aamupäivällä noin 0,3 prosentin nousussa. Viime päivinä kovasti murjottu Finnair oli aamupäivällä reilun prosentin nousussa.

Koneen ostotarjous saksalaisen Thyssenkruppin hisseistä sai yhtiön kurssin liki viiden prosentin nousuun edellispäivänä, kunnes kaupankäynti keskeytettiin. Kun kaupankäynti jatkui, taittui noususta korkein piikki ja kurssi laski noin 0,7 prosenttia.

Kovimmat vaikutukset koronaviruksesta nähtiin aiemmin Hongkongin pörssissä, joka avautui uudelleen kiinalaisen uudenvuoden tauon jälkeen. Hongkong Hang Seng -indeksi päätyi 2,8 prosentin laskuun.

Pahiten laskivat matkailuun, turismiin ja kiinteistöihin liittyvät yritykset. Koronaviruksen matkailuun aiheuttamien rajoitusten odotetaan painavan Kiinan talouskasvua tuntuvasti.

Muualla Aasiassa pörssit ovat olleet pienessä nousussa viime päivien laskun jälkeen. Manner-Kiinan pörssien uudenvuoden taukoa on jatkettu maanantaihin asti.

Koronaviruksen vaikutukset ovat levinneet myös autoteollisuuteen. Japanilainen autojätti Toyota ilmoitti pitävänsä kolme Kiinassa sijaitsevaa tehdastaan suljettuina ainakin 9. helmikuuta asti. Tehtaiden oli määrä avautua uudelleen kiinalaisen uudenvuoden lomien jälkeen maanantaina tai tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 2. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella
 3. Hartolan Cafe Rantapuisto yrityssaneeraukseen
 4. Saunarakennus tulessa – pelastajat ajoivat matkalla ojaan
 5. Lahden keskustaan ilmaisparkkeja ravintoloiden noutoruoan hakijoille – "Toivotaan, että vähän edes auttaisi"
 6. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 7. Näppis: Rajat sitten kiinni myös toisinpäin. Asikkalalaiset saavat jäädä omalle puolelleen.
 8. Suomalaiset valmistavat jo korona-suojaimia – "Hengityskoneelle voi tulla tarvetta"
 9. Lahden kaupunki harkitsee lomautuksia koronatilanteen takia – "Tärkeää, että valtio kompensoi täysimääräisesti kaikki menolisäykset"
 10. ESS:n lukijat osallistuvat nallehaasteeseen – katso kuvat hauskoista pehmoleluista ikkunoissa
 11. Verenpainetutkija Teemu Niiranen, 40, on löytänyt uusia selittäviä tekijöitä kansantaudin kehittymiseen, ja se voi johtaa entistä tehokkaamman lääkkeen syntyyn – "Verenpainepuolelle ei ole tullut yhtään uutta merkittävää lääkettä sitten 1990-luvun"
 12. Hämeen poliisi etsii anastetuksi epäillyn aggregaatin omistajaa
 13. LSL siirtyy reiteillään lauantain aikatauluihin ensi viikosta lähtien – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta
 14. Tutkimus valottaa karua totuutta alle kouluikäisten lasten liikunnan tilasta – "Tulokset saattavat kertoa siitä, että liikunta ei ole riittävän monipuolista kehittämään motorisia taitoja"
 15. Haluatko pidentää elinikääsi liikunnalla? Näin monta askelta tulisi ottaa päivittäin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.