Ilta-Sanomat: Anne ”Heinäsirkka” Taskinen on kuollut

Taskinen nousi julkisuuteen Sleepy Sleepers -yhtyeen riveissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Laulaja Anne .Heinäsirkka. Taskinen on kuollut, kertoo Ilta-Sanomat. Taskinen oli kuolleessaan 61-vuotias. Ilta-Sanomien mukaan Taskinen löytyi kuolleena kotoaan Helsingin Pikku-Huopalahdesta lauantaina 7. joulukuuta. Kuolemasta kertoo IS:lle Taskisen äiti Anja Repo.

Taskinen nousi julkisuuteen Sleepy Sleepers -yhtyeen riveissä 1970-luvulla. Hän esiintyi myös Leningrad Cowboysissa 1980-luvulla. Hänen soolouransa ensimmäinen single julkaistiin 1979 ja albumi 1985. Soololevyjä hän on tehnyt kahdeksan, lisäksi hän oli mukana myös monilla muilla levyillä.

Taskinen toimi lisäksi vuosia toimittajana ja järjesti useita hyväntekeväisyyskonsertteja. Lisäksi hän on näytellyt teatterissa ja muun muassa Aki Kaurismäen lyhytelokuvissa.

Taskisen projekti Rockin korkeat korot toi 2000-luvulla näkyvästi esiin naisrokkareita. Taskinen kirjoitti vuonna 2004 Rockin korkeat korot – suomalaisen naisrockin historia -teoksen.

Taskinen syntyi Valon nimipäivänä. Viime vuoden alkupuolella STT:n haastattelussa hän sanoi, että päivä osui kohdilleen, sillä valon jakamisesta muille tuli hänelle elämänmissio.

– Minun pitää näyttää valoa ihmisille, jotka ovat pimeässä. Kuulostaa aika suurelliselta täällä baarin pöydässä kello kolmen aikaan iltapäivällä, mutta se on totta, laulaja kertoi tuolloin töölöläiskuppilassa.

Tehtävä alkoi jo alakoulussa. Taskinen kertoi, että ei lähtenyt mukaan, jos koulun pihalla kiusattiin jotakuta vain siksi, että tämä oli jotenkin erilainen tai outo.

– Muistan kansakoulusta tytön, joka ei puhunut mitään ja kaikki sanoivat, että hän on mykkä. En uskonut sitä, joten menin juttelemaan hänelle ja otin huomioon. Ja sitten hän puhui, muistan sen hetken vieläkin.

Itseäänkin Taskinen joutui puolustamaan, useasti.

– Kouluaikoina minulla oli nilkkoihin asti ulottuva punainen takki ja pyöreät aurinkorillit päässä, niin minuthan näki kirkolta kotiin asti. Minua yritettiin kiusata, mutta minä pistin ne kiusaajat kuriin, hän kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulut alkavat ensi viikolla: Orimattilassa turvavälit toteutuvat "kohtuullisesti" ja Hollolassa vältetään ylimääräistä hysteriaa 
 2. Kalkkisten koulu lakkautuskohteena Asikkalassa – "Varmaan tilannetta joudutaan oikeasti miettimään, koska etäisyys Vääksyyn on suhteellisen pitkä"
 3. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 4. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 5. 27-vuotias Outi Lähde ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 6. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 7. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 8. Päivi Piiraisen Esalainen: Haittaako, jos lahnaa tai haapaa ei tunnista?
 9. Pääkirjoitus: Maskisuositus on hyvä päivittää vaativammaksi
 10. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 11. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 12. FC Lahti ja FC Honka väänsivät maalittoman tasapelin – ”Tulta, kiimaa ja tunnetta täytyy kaivaa lisää”
 13. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 14. Poliisi: Lahden keskustassa ammuttu luoti osui auton ikkunaan
 15. Poliisi julkaisi Hämeen alkuvuoden rikostilastot – huumausainerikoksissa kasvua jopa neljännes, Päijät-Hämeessä törkeiden pahoinpitelyjen määrä nousi vuoden takaisesta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.