HS: Rinteen pääministerikausi saa suomalaisilta tylyt arviot

Antti Rinteen suosio romahti muutamassa kuukaudessa. Lehtikuva / Jussi Nukari

STT

Suomalaiset ovat tyytymättömiä Antti Rinteen (sd.) suoriutumiseen pääministerinä, kertoo Helsingin Sanomien tilaama kysely. Vain 13 prosenttia suomalaisista katsoo viime viikolla hallituksensa eronpyynnön jättäneen Rinteen pärjänneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin.

Peräti 62 prosenttia vastaajista sanoo Rinteen onnistuneen puolivuotiseksi jääneellä kaudellaan erittäin tai melko huonosti.

Rinne jääkin historiaan viime vuosien epäsuosituimpana pääministerinä. HS:n kysely on toteutettu säännöllisesti syksystä 2011, ja ennen tätä heikoimman arvion sai Alexander Stubb (kok.) keväällä 2015. Stubbin katsoi pärjänneen huonosti 46 prosenttia vastaajista.

Rinteen arviot ovat romahtaneet edellisestä kyselystä elokuulta. Tuolloin Rinteelle antoi hyvän arvion 28 prosenttia ja huonon arvion 29 prosenttia suomalaisista.

Kyselyn toteutti Kantar TNS viime viikolla. Kyselyiden teko lopetettiin hallituskriisin kärjistymisen takia suunniteltua aikaisemmin, jotta arviot varmasti kohdistuisivat eronneeseen hallitukseen. Tutkimukseen haastateltiin sen takia vain 505 ihmistä. Virhemarginaali on 4,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Rinne joutui eroamaan pääministerin paikalta Posti-jupakan seurauksena. Hänen tilalleen nousee Sanna Marin (sd.), jonka valinnan pääministeriksi eduskunta sinetöi tänään.

Rinteen avustajana toiminut valtiosihteeri Raimo Luoma eroaa

Eronneen pääministeri Antti Rinteen avustajana toiminut valtiosihteeri Raimo Luoma ei jatka tehtävässään Sanna Marinin tulevassa hallituksessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Muun muassa Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajana toiminut Luoma kertoo lehdelle, että lähtö on hänen oma päätöksensä. Kukaan ei ole pyytänyt häntä lähtemään, eikä kyseessä ole kannanotto tulevaan pääministeriin, Luoma sanoo.

Helsingin Sanomien mukaan Rinteen erityisavustaja Matti Hirvola ei myöskään jatka Marinin avustajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.