Pompeo varoitteli Washingtonissa vieraillutta Lavrovia: Venäjän ei sovi sekaantua vaaleihin

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov toisti, että väitteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen edellisiin presidentinvaaleihin ovat perättömiä. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo varoittaa Venäjää olemaan sekaantumatta Yhdysvalloissa ensi vuonna järjestettäviin presidentinvaaleihin. Pompeo osoitti varoituksensa Washingtonissa tänään vierailleelle Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville kaksikon yhteisessä tiedotustilaisuudessa tapaamisen jälkeen.

Pompeo ilmoitti, että jos Venäjä tai muu ulkomainen toimija pyrkii sabotoimaan Yhdysvaltojen demokraattisia prosesseja, Yhdysvallat ryhtyy vastatoimiin.

Lavrov puolestaan kielsi jälleen Yhdysvaltojen todisteet Venäjän vaikutuspyrkimyksistä vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

– Olemme jälleen painottaneet, että kaikki spekulaatiot väitetystä puuttumisestamme Yhdysvaltojen sisäisiin prosesseihin ovat perusteettomia, Lavrov sanoi.

Hän toisti myös Venäjän tarjouksen allekirjoittaa maiden välinen sopimus, jolla kumpikin sitoutuu olemaan puuttumatta toisen asioihin. Venäjää on suututtanut Yhdysvaltojen antama tuki kansalaisjärjestöille.

Lavrov kutsui Pompeon vastavierailulle Venäjälle, mistä Pompeo kiitteli. Venäläisministeri myös painotti, että eroavaisuuksista huolimatta maiden yhteistyössä on paljon potentiaalia, ja yhteistyön edistäminen on kummankin maan edun mukaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.