Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Kuntosaleilla sattuneita tapaturmia ei kirjata kunnolla. LEHTIKUVA / JARNO MELA

STT

Kuntosaliketjujen tapaturmat jäävät usein kirjaamatta, selvisi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin tarkastuksissa. Myös lähes jokaisen ketjun turvallisuusasiakirjoissa ilmeni puutteita. Tämä tarkoittaa palveluntarjoajan laatimia kirjallisia turvallisuusohjeita.

Tukes tarkasti kevään ja kesän aikana 11 suurinta kaupallista kuntosaliketjua Suomessa. Tarkastus koski asiakasturvallisuuden johtamista koko ketjun tasolla.

Selvisi, että salien onnettomuuskirjanpito oli olematonta. Salitapaturmien todellista määrää ei tiedä kukaan, Tukes sanoo. Kaikista kuluttajapalveluissa tapahtuneista vakavista tapaturmista tulisi ilmoittaa Tukesiin.

Lisäksi tarkastetuista kuntosaleista viidellä oli käyttöehdoissa maininta siitä, että asiakas harjoittelee kuntosalilla omalla vastuullaan. Tukes painottaa, että vastuu palvelun turvallisuudesta kuuluu siitä huolimatta kuntosalin ylläpitäjälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 2. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 3. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 4. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 5. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 6. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 7. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 8. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 9. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 10. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 11. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 12. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 13. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 14. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 15. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.