Perinteinen Joulupata-keräys saapuu katukuviin tänään

Joulupatoihin voi tuoda lahjoituksina rahaa tai ehjiä tavaroita. Lahjoitukset jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina kotimaan vähävaraisille Pelastusarmeijan toimipisteissä ympäri Suomea. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Perinteinen Joulupata-keräys saapuu tänään kaduille. Pelastusarmeijan järjestämä keräys kotimaan vähävaraisille jatkuu 23. joulukuuta asti.

Joulupatoihin voi tuoda lahjoituksina rahaa tai ehjiä tavaroita. Lahjoitukset jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina kotimaan vähävaraisille Pelastusarmeijan toimipisteissä ympäri Suomea.

Rahalahjoitukset voivat olla käteisen ohella esimerkiksi lahjakortteja ruokakauppaan. Lahjoituksia voi tehdä myös netissä.

Pelastusarmeija toivoo, että lahjoitettavien tavaroiden, kuten vaatteiden ja lelujen, ovat ehjiä ja puhtaita. Tavaralahjoitusten ensisijaisia keräyspisteitä ovat Pelastusarmeijan kirpputorit. Mikäli lahjoitukset jätetään Joulupadoille, niiden tulisi olla säänkestävästi pakattuja.

Lahjotettavien elintarvikkeiden tulisi olla pitkään säilyviä, Pelastusarmeija muistuttaa. Ne voivat olla esimerkiksi kahvia, teetä ja säilykkeitä. Ruokatuotteet eivät voi olla avattuja tai itse leivottuja.

Lahjoitukseen voi lisätä pienen saatteen, joka kertoo, millaiselle kohteelle sen toivotaan menevän.

Joulupadoille voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi patavahdiksi, joka ottaa vastaan lahjoituksia. Pelastusarmeijan mukaan patavahdin vuoro kestää tavallisesti yhdestä kolmeen tuntiin.

Keräys on järjestetty Suomessa vuodesta 1906 alkaen.

Korjattu aiempaa uutista: Jutussa kirjoitettiin virheellisesti muutamassa kohtaa pelastuslaitoksesta, vaikka kyseessä on Pelastusarmeija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.