Tietoturvayhtiö varoittaa Android-laitteissa nopeasti leviävästä haittaohjelmasta

Maailman yleisimpien haittaohjelmien listalla on ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen mobiilitroijalainen, kertoo tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies. LEHTIKUVA/AFP

STT

Kansainvälinen tietoturvayhtiö varoittaa Android-mobiililaitteissa nopeasti leviävästä haittaohjelmasta. Check Point Software Technologies -yhtiö kertoo tiedotteessaan, että maailman yleisimpien haittaohjelmien listalla on ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen mobiilitroijalainen.

XHelper-niminen haittaohjelma on tällä hetkellä suurin mobiililaitteisiin kohdistuva tietoturvauhka, Check Pointin tutkijat varoittavat.

Suomessa XHelper on seitsemänneksi yleisin haittaohjelma.

Ohjelma voi ladata Android-mobiililaitteille muita haitallisia sovelluksia sekä näyttää haitallisia mainoksia. Haittaohjelma myös kykenee asentamaan itsensä uudelleen, vaikka se olisi kertaalleen poistettu laitteelta.

Haittaohjelmaa on päivitetty jatkuvasti, mikä on auttanut sitä välttämään mobiililaitteiden virustorjuntaa ja leviämään uusiin laitteisiin.

Mobiililaittetta voi suojella virustorjuntaohjelmalla sekä välttämällä tuntemattomilta lähettäjiltä tulleiden sähköpostien, liitteiden ja linkkien avaamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.