Teollisuusliitto ei tehnyt päätöksiä uusista lakoista, odottaa ensi viikon sovitteluja

Teollisuusliitto ja työnantajajärjestö Teknologiateollisuus jatkavat työriitansa sovittelua maanantaina. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

STT

Vientialojen työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton hallitus ei tehnyt tänään päätöksiä uusista lakoista tai muista työtaistelutoimista.

Liiton mukaan tilannetta arvioidaan uudelleen, kun nähdään, miten sovittelut valtakunnansovittelijan johdolla sujuvat ensi viikolla.

Teollisuusliitto ja työnantajajärjestö Teknologiateollisuus jatkavat työriitansa sovittelua maanantaina. Teollisuusliitolla on ensi viikolla ohjelmassa myös mekaanisen metsäteollisuuden, kaivosalan ja kemian sektorin työkiistojen sovittelut.

Teollisuusliiton tiedotteen mukaan liiton hallitus totesi, että alkuviikosta järjestetty lakko sujui hyvin. Vientiteollisuuden kolmipäiväisessä lakossa oli mukana yhteensä noin 100 000 Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n jäsentä.

Mekaanisessa metsäteollisuudessa eli sahoilla ja vaneritehtailla alkoi lakon jälkeen työnantajan asettama kuuden päivän työsulku. Työsulun aikana työnantaja estää työntekijöitä tulemasta töihin ja keskeyttää palkanmaksun työsulun ajaksi. Työnantajapuoli perustelee työsulkua työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamisella.

Kikyn perintönä lihava riita palkankorotuksista

Työmarkkinoilla odotetaan nyt Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden ratkaisua, jota pidetään koko liittokierroksen päänavaajana. Mahtiliitot kiistelevät enää palkankorotusten tasosta, mutta näkemysten välillä on ollut leveä kuilu. Neuvotteluja ovat vaikeuttaneet erimielisyydet siitä, miten palkattomista kiky-tunneista luopuminen vaikuttaisi palkankorotuksiin.

Joulukuun alussa Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan tekemän sovintoesityksen, koska liiton mielestä tarjotut palkankorotukset olivat täysin riittämättömiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Ironman-triathlon on peruttu tältä vuodelta
 2. Heinolassa hälytys suurpalosta, kohteen tutkiminen käynnissä
 3. Mihin mahtaa läjä lävähtää? Olga ja Joutsi päättävät kesäisen laidunloton voittajan
 4. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 5. Helmi Säästöpankin ja Sysmän Säästöpankin yhdistyminen varmistui
 6. Auto hyytyi ohituskaistalle Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti Joutjärven liittymän kohdalla
 7. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 8. F1-kuljettaja Valtteri Bottakselle jatkosopimus – Mercedes-tallin mukaan sopimus ulottuu ainakin kauden 2021 loppuun
 9. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 10. Beirutin asukkaiden suru vaihtumassa vihaan surkeaa hallintoa kohtaan
 11. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 12. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 13. Hiroshimasta ja Nagasakista 75 vuotta, kynttilät syttyvät Lahdessa ja Vääksyssä
 14. Radiomäellä järjestetään tänä iltana yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 15. Lukijalta: Katkaisuhoitoon pääsee Päijät-Hämeessä nopeasti, kuntoutukseen voi olla viive

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.