MTV: Hallitus linjaa maanantaina suhtautumisesta al-Holin suomalaisiin

MTV:n lähteiden mukaan hallitus päättää asiasta samalla, kun se käy läpi vastauksensa al-Holia koskevaan välikysymykseen. LEHTIKUVA/AFP

STT

Hallitus tekee maanantaina poliittisen linjauksen siitä, miten se aikoo suhtautua al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin lapsiin ja naisiin, kertoo MTV Uutiset.

MTV:n lähteiden mukaan hallitus päättää asiasta samalla, kun se käy läpi vastauksensa al-Holia koskevaan välikysymykseen.

Kaikki oppositiopuolueet jättivät keskiviikkona yhteisen välikysymyksen asiasta. Yhteensä 18 kohtaa sisältävässä välikysymyksessä oppositio haluaa vastauksia muun muassa siihen, onko Isis-taistelijoiden perheitä tulossa Suomeen ja milloin kotiuttamisen olisi tarkoitus tapahtua. Lisäksi välikysymyksessä vaaditaan selvitystä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimintaan liittyen.

Lisäksi oppositio haluaa kuulla, ovatko kaikki hallituspuolueet hyväksyneet tulkinnan, että oikeuskanslerin vastauksen nojalla ulkoministeriö voi toteuttaa lasten ja tarvittaessa aikuisten palaamiseen tähtäävän operaation ilman valtioneuvoston yleisistunnon nimenomaista päätöstä.

Välikysymystä käsitellään eduskunnassa tiistaina.

Keskusta valmis auttamaan vain lapsia

Keskustelu syyrialaisella leirillä olevien suomalaisten tilanteesta ja mahdollisesta auttamisesta on vellonut keväästä asti. Mediatietojen mukaan leirillä on yli 40 suomalaista, joista suurin osa on lapsia.

Aiemmin tällä viikolla presidentti Sauli Niinistö sanoi, että hallituksen tulisi pohtia selkeän poliittisen päätöksen tekemistä leirin suomalaisten kotiuttamisen suhteen.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on sanonut, ettei puolue hyväksy kaikkien suomalaisten palauttamista leiriltä. Keskustan mukaan vain leirillä olevia lapsia tulee auttaa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on puolestaan kertonut, että SDP kannattaa poliittisen linjauksen tekemistä asiasta. Lindtman ei ole kuitenkaan suoraan ottanut kantaa siihen, millainen poliittisen linjauksen pitäisi SDP:n mielestä olla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 2. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 3. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 5. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 6. Uutissuomalaisen debatti: Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja
 7. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 8. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"
 9. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 10. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 11. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 12. Beatmakers juhlii uutta levyään Heinolassa lauantaina
 13. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 14. Auton voi vuokrata jopa vuosiksi, mutta palvelun hinnat vaihtelevat sadoista euroista liki tuhansiin
 15. Lukijalta: Ihmettelen joidenkin yhteisyritystä vastustavien taipumista apatiaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.