Lemmikkien leipäjonoon ilmestyi enemmän jonottajia kuin oli varattu ruokapaketteja

Lemmikkien leipäjono -tapahtumassa jaettiin maksutta kissan- ja koiranruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Reilut 500 koiran- tai kissanomistajaa jonotti sunnuntaina ruokaa lemmikilleen Lemmikkien leipäjono -tapahtumassa Helsingissä Hakaniemen torilla.

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuen järjestämässä tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi koiran- ja kissanruokaa apua tarvitseville. Lahjoituksena saatuja ruokapaketteja oli tapahtumaan luvattu 400.

Vaikka jonottajia ilmestyikin yli sata enemmän, ei Rekku Rescuen hallituksen puheenjohtaja Katja Noron mukaan kukaan jäänyt ilman ruokalahjoitusta.

– Meillä kävi niin hyvin, että saatiin loppukiri, kun yksityiset lahjottivat lopussa (ruokaa) niin paljon, Noro kertoi STT:lle

Noro arvioi, että köyhyyden lemmikeille aiheuttama ahdinko on kasvamassa. Lemmikkien leipäjono järjestettiin nyt neljättä kertaa, ja joka kerta paikalle on ilmestynyt reilusti jonottajia.

– Tiedän, että muiltakin eläinsuojeluyhdistyksiltä pitkin vuotta pyydetään apua ja vastaavia pienempiä tapahtumia järjestetään myös muualla Suomessa. Eli tarvetta on.

Noron mukaan monet jonossa olijat kertoivat lemmikkiensä olevan se voimavara, jonka avulla he jaksavat ongelmien keskellä.

– Taustalla on usein työttömyyttä, sairautta tai jotain muuta, joka on heiluttanut sitä taloutta. Eräskin eläkkeellä oleva rouva kertoi ottaneensa eläimet itselleen silloin, kun oli vielä työelämässä. Ja nyt eläke onkin niin pieni, ettei se riitä.

– Aitoa iloa ja kiitosta ihmisiltä tuli, kun he saivat hetken helpotusta ahdinkoonsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 2. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 3. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 4. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 5. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 6. Sarjakuva-arvio: Naiset - 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon puolesta on ollut myyntimenestys – kirja kertaa tasa-arvon historiaa sarjakuvin
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 9. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 10. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 11. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 12. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 13. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 14. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 15. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.