Israelissa Benjamin Netanjahu julistautui puolueen johtajakisan voittajaksi

Alustavien tulosten mukaan Netanjahu veisi selvän voiton Gideon Saarista. LEHTIKUVA/AFP

STT

Israelissa pääministeri Benjamin Netanjahu on julistautunut oikeistolaisen Likud-puolueen johtajakamppailun voittajaksi. Samalla Netanjahu varmisti, että juuri hän tulee viemään puolueen kohti maaliskuun vaaleja.

– Mahtava voitto! Kiitos kaikille Likudin jäsenille luottamuksesta, tuesta ja rakkaudesta, Netanjahu tviittasi äänestyksen päätyttyä.

– Jumalan ja teidän avulla johdan Likudin suureen voittoon tulevissa vaaleissa ja me johdamme Israelin valtion ennennäkemättömiin saavutuksiin.

Noin 57 000 Likudin jäsentä äänesti ympäri maata torstaina.

Puolue ilmoitti varhain aamuyöllä Suomen aikaa, että istuva pääministeri oli voittanut vaalin hieman yli 72 prosentilla äänistä. Netanjahulla oli vastassaan Gideon Saar.

Kolmannet vaalit vuoden sisään

Ministerinäkin toiminut Saar haastoi Netanjahun johtajuuden viime kuussa, kun tätä vastaan nostettiin marraskuun puolivälin jälkeen syytteet korruptiosta. Pääministeriä syytetään monista eri tapauksista muun muassa rikosnimikkeillä petos ja lahjuksen ottaminen. Hän on itse kiistänyt kaiken ja kutsunut tutkintaa noitavainoksi.

Netanjahu on ensimmäinen Israelin pääministeri, jota vastaan on nostettu korruptiosyytteet kesken virkakauden. Hänellä ei kuitenkaan ole velvoitetta erota tehtävästään ennen mahdollista korruptiotuomiota.

Maassa järjestetään keväällä kolmannet parlamenttivaalit vuoden sisään.

Vaalit varmistuivat sen jälkeen, kun Israelissa ei saatu muodostettua uutta hallitusta aiemmin tässä kuussa. Hallitustunnustelijan valinnan määräaika meni umpeen ilman, että tulosta syntyi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.