Lahti palkitsi läpimurron tehneen artistin ja karaten huipputuomarin

Minja Koski sai tunnustusta ansioituneesta, uutta luovasta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä. Katja Luoma

Kari Anttinen

Laulaja-lauluntekijä, muusikko ja näyttelijä Minja Koski saa tämän vuoden Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinnon. Hänet tunnetaan myös taiteilijanimellä M.

Koski on Teatteri Vanhan Jukon näyttelijä ja myös teatterin taustayhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja. Muusikkona hän on soolouransa lisäksi esiintynyt ja levyttänyt muun muassa Kaj Chydeniuksen kanssa.

Minja Koski on myös käsikirjoittanut ja säveltänyt musiikin kahteen lastennäytelmään.

Kuvataiteilija Pinja Sydänmaa saa kaupungin tämän vuoden nuoren kulttuurintekijän stipendin. Sydänmaa valmistui viime vuonna kuva-artesaaniksi Kaarisillasta Koulutuskeskus Salpauksesta. Hänellä oli yksityisnäyttely Maapallo pyörähtää Galleria Uudessa Kipinässä toukokuussa. Lisäksi Sydänmaan töitä on ollut esillä useissa yhteisnäyttelyissä, muun muassa Helsingin Musiikkitalossa, Lahden kaupunginkirjastossa sekä Kaarisilta Biennalessa.

Pirkko Heinonen on yksi 15 tuomarista, jonka kansainvälinen karateliitto on nimennyt ensi kesän Tokion olympialaisiin. Mirja Hussain

Tunnustus karatetuomarille

Vuoden 2019 urheiluteko -tunnustus myönnettiin karatetuomari Pirkko Heinoselle. Hän on yksi 15 tuomarista, jonka kansainvälinen karateliitto on nimennyt ensi kesän Tokion olympialaisiin. Karate on ensimmäistä kertaa olympialajina.

Heinonen on Euroopan tuomarikomiteassa ainoa nainen, Suomesta ja Lahdesta.

Vuoden nuori lahtelaisurheilija on keilaaja Jesse Ahokas. 18-vuotias lahtelaisen Keilaseura Bayn keilaaja on saavuttanut tänä vuonna mitalisijoituksia nuorten PM- ja MM-kilpailuissa, juniorien EM-kilpailuissa sekä miesten EM-kilpailuissa.

Kaupunki sai asukkailtaan kymmeniä eri ehdotuksia siitä, kenelle tunnustukset tulisi jakaa. Tunnustuspalkinnot jaetaan Lahden torilla Joulukylän avajaisissa lauantaina 14. joulukuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.