Orimattilassa jaetaan lauantaina kasoittain ilmaisia kirjoja

Finlandia Kirja -antivariaatti toimii normaalisti vain netissä. Lauantaina sen vetäjä Matti Pietilä tuo jakoon tuhansia ylimääräisiä kirjoja. Seutuneloset

Pirjo Kamppila

Orimattilassa järjestetään jälleen ensi lauantaina Ilmaisen Kirjan Päivä.

Tapahtuma on paikallisen antikvariaatin Finlandia Kirjan vuosittain järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, jossa tällä kertaa tarjotaan kävijöille huikeat 25 000 kirjaa täysin ilmaiseksi.

Määrää kasvattaa erään kustantamon lahjoittamat 10 000 uutta kirjaa. Tapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä ympäri Etelä-Suomea. Myös joulupukki on lupautunut paikalle puolilta päivin.

Lauantain tapahtuma on jo kuudes kerta, mutta tällä kertaa tapahtumapaikka on kirkon naapurissa, Jymylinnassa ja se järjestetään yhteistyössä Orimattilan toimintakeskus Laukkalinnan kanssa. Toimintakeskuksen työntekijät ovat auttaneet muun muassa kirjojen lajittelussa, joka alkoi jo lokakuussa.

Aiemmin jako tapahtui antikvariaatin omissa tiloissa entisessä suksitehtaassa Orimattilan keskustassa.

Antikvariaatti myös ottaa vastaan yleisön tuomia kirjoja jaettavaksi, jos ne toimitetaan sen varastolle lajiteltavaksi ennen tapahtumaa. Lauantaina tuodut kirjat jäävät odottamaan lajittelua seuraavan vuoden tapahtumaan.

Huonokuntoiset kirjat päätyvät uusiokäyttöön kirjataiteena tai eristevillana. Hajuhaitoista kärsiviä kirjoja ei oteta vastaan.

Finlandia Kirjan Ilmaisen Kirjan Päivä 14.12. klo 10-14, Orimattilan seurantalo Jymylinnassa Urheilutie 9

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut