Linda Wallgren jättää paikkansa Teatteri Vanhan Jukon johdossa

Linda Wallgren jättää Jukon viiden vuoden johtajanpestin jälkeen. Viena Kytöjoki

Ilkka Kuosmanen

Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Linda Wallgren jättää tehtävänsä ensi vuoden lopussa. Wallgren (s. 1988) on johtanut Jukoa vuoden 2016 alusta lähtien.

– Ensi syksynä olen toiminut tehtävässäni viisi vuotta, ja näen, että teatteri on otollisessa pisteessä uusille tuulille. On tärkeää uskaltaa uudistua ja olla avoin muutoksille myös silloin, kun kaikki menee hyvin, Wallgren perustelee lähtöään.

Toisin kuin Jukon aiemmat johtajat Helsingissä asuva Wallgren (s. 1988) on tehyt johtajakaudellaan jatkuvasti ohjauksia myös muualle. Parhaillaan esimerkiksi Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistossa on hänen ohjaamansa Juhannustanssit.

Wallgren pitää Jukoa merkittävänä työyhteisönä urallaan.

– Olemme pyrkineet kaudellani ohjelmistollisesti taiteelliseen kunnianhimoisuuteen ja rohkeisiin kokeiluihin, hän summaa.

Juko viettää ensi syksynä 25-vuotisjuhliaan, ja Wallgren ohjaa juhlavuoden esityksen. Esitys on osa teatterin kolmivuotista Muutos-otsikon alla kulkevaa kautta, jonka Wallgren aloitti kuluvana vuonna.

Juko mukaan uuden taiteellisen johtajan hakuprosessi on jo käynnistetty. Hänen on määrä aloittaa toimessaan 1. tammikuuta 2021.

Jukon hallinnollisena johtajana toimii edelleen Jaska Teuri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.