Finnkinon teattereissa ennätysmäärä katsojia joulunpyhinä – verkkokauppa toimii, mutta jonotusjärjestelmä on yhä käytössä

Hartaasti odotettu Frozen 2 -elokuva on saanut lapsiperheet liikkeelle. Elokuvan ensi-ilta oli joulupäivänä. Disney Enterprises

Millamari Uotila

Finnkinon elokuvateattereissa on tahkottu kävijäennätyksiä joulunpyhinä. Joulupäivänä elokuvateatterit vetivät yhteensä yli 30 000 katsojaa. Se on enemmän kuin minään aiempana joulupäivänä. Myös tapaninpäivän ennätys ylittyi: 26. joulukuuta katsojia oli yhteensä yli 40 000.

– Tavallisesti tapaninpäivänä on katsojia noin 30 000, eli katsojia oli selvästi enemmän, kertoo Finnkinon myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila.

Ryntäyksen taustalla on erityisesti kaksi elokuvaa, joulupäivänä ensi-illan saanut lastenelokuva Frozen 2 ja Star Wars -sarjan uusin elokuva Star Wars: The Rise of Skywalker. Sen ensi-ilta oli 18. joulukuuta.

Finnkinon sivusto jumiutui pahasti joulupäivänä, ja sivusto ja mobiiliapplikaatio suljettiin joksikin aikaa. Jumiutumisen syyksi on selvinnyt virhe palvelujärjestelmässä. Virhe yhdistettynä suureen asiakasmäärään sai sivuston kuormittumaan. Wolf-Mannilan mukaan virhe on saatu korjattua ja tilanne on alkanut normalisoitua. Finnkinon sivusto toimii, mutta käytössä on yhä jonotusjärjestelmä.

– Jonotusajat ovat kuitenkin kohtuulliset, Wolf-Mannila sanoo.

Teattereissa lipunmyynti toimii normaalisti, ja verkossa varattuja lippuja voi lunastaa myös lippukassoilta viimeistään 45 minuuttia ennen elokuvan alkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut