Kumeja olisi voinut olla useampia - opiskelijat avasivat selviytymispakkauksen, katso video

Eeva Ristkari

Lahden Ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat saavat lahtelaisen selviytymispakkauksen. Selviytymispakkaus jaetaan nyt toista kertaa uusille opiskelijoille. Pakkauksen ideana on tehdä paikallisia yrityksiä ja toimijoita tutuksi uuslahtelaisille.

Peräti yli puolet Lahdessa korkeakouluopintonsa aloittavista nuorista muuttaa Lahteen toiselta paikkakunnalta.

ESS pyysi kahta Lahden Muotoiluinstituutissa tänä syksynä opiskelunsa aloittanutta opiskelijaa avaamaan selviytymispakkauksen. Imatralta Lahteen muuttanut Juho Maurinen aloitti mediasisällönsuunnittelijan opinnot ja Turusta Lahteen siirtynyt Otto Raila graafisen suunnittelijan opinnot. Tehtävänä oli yhdistää yritykset ja tuotteet ja kupongit toisiinsa.

Osa tuotteista ja etukupongeista osuu helposti kohdalleen, jotkin taas eivät yhdisty millään. Kisamakkaran kuori yhdistyy helposti Lahti2017-lahjoittajaan. Möysän Musaklubi taipuu kaksi viikkoa asuneelta Juholta jo luontevasti Mössöksi. Myös Sinuhe on helppo yhdistää leipään.

– Joillekin voi olla niukasti, kun kondomeja on vain yksi koko opiskeluajaksi, Otto virnuilee.

Juho taas iloitsee, että vaimo aloitti kalustemuotoilun opinnot, joten kotiin saadaan kaksi selviytymissäkkiä.

Kuuntele Otto Railan ja Juho Maurisen haastattelu Radio Voimassa.

Lahti Survival Pack

Lahjoittajat ja sisältö

Etukupongit ja ilmaisliputYoga Rocksin pääsylippu seinäkiipeilyyn tai joogaan, pääsylippu FC Lahden otteluun, Lahden museoilta vapaalippu neljään museoon, vapaalippu Lahden Messujen Viihdy vapaalla -messuille, ilmaislippu Möysän Musaklubille, Hammaslääkäriasema Vihreältä Omenalta hammasharja ja -tahna, pääsylippu LAMK Sportsin ryhmäliikuntatunnille ja Lahden Työn Paikalta alennuskuponki kierrätyskeskus Patinaan ja työpanos pakkauksen kokoamiseen.TavaratTaskulamppu Lahti Energialta, urheilujuomapullo Lahti Aqualta, kierrätyskassi Päijät-Hämeen Jätehuollolta, näkkileipälastuja Sinuhelta, tiskiharja Osuuskauppa Hämeenmaalta, pyykkipussi Päijät-Hämeen Osuuspankilta, kertakäyttömukeja Stora Ensolta, kondomi ja kisamakkaratasku yhdessä YleX & Lahti2017 -toimijoilta, heijastin ja alennuskuponki Teerenpeliltä, sateenvarjo Lahti Business Regionin sijoittumismarkkinoinnista.Tavara ja etukuponkiOpiskelijakunta Lamkolta Lamkooma-lehti ja Frank-opiskelijapalveluiden alennusvihko ja Lahden Teerenpeliltä heijastin ja alennuskuponki.Muut lahjoittajatKirjapaino Markprint painoi Lahden opaskartan. Kuukauden ilmainen ESS-digilehti Mediatalo ESAlta.Lahti on korkeakoulukaupunki -haalarimerkki, joka on osa Lahti on korkeakoulukaupunki –kampanjaa, jota rahoittaa Lahden kaupunki, Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden Yliopistokampus.Täältä voit verrata sisältöä viime vuoden selviytymispakkaukseen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uudet korkeakouluopiskelijat saivat Lahdessa selviytymispakkauksen toisena vuonna peräkkäin
    9.9.2016 10:00
  2. Toimituksen täydennysvinkit opiskelijoiden selviytymispakkaukseen
    2.9.2015 13:02

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut