Turkulaiset Koskimiehet toivat Apulandialle lahjan: käsin kirjoitettuja suunnitelmia ensimmäisistä kotisivuista ja fanien lähettämiä kuvia alkuajoilta

Auli ja Matti Koskimies perustivat Apulannan kotisivut vuonna 1997. Silloin yhdelläkään bändin jäsenistä ei ollut vielä sähköpostia, joten kirjeenvaihto hoidettiin perinteisin menetelmin.

Heidi Asplund

Apulandian avajaisjonosta löytyi pariskunta, jolla oli mukanaan kukkia ja salaperäisen näköinen kansio.

- Siinä on Apulanta-muistoja vuosien varrelta. Se on menossa museotavaraksi toivottavasti, Matti Koskimies esitteli kansiota.

Turussa asuva pariskunta on pitänyt Apulannan kotisivuja vuodesta 1997. Kansioon he ovat keränneet kotisivujen tarinan. Paperikansio on yllättävä valinta kotisivujen muisteluun, mutta silloin, kun Koskimiehet alkoivat pitää yhtyeen kotisivuja yllä, kaikki suunnitelmat ja kotisivujen sisältö toimitettiin perinteisellä postilla.

- Siihen aikaan varmaan kellään bändin pojista ei ollut sähköpostiosoitetta, muistelee Auli Koskimies.

- Tässä on suunnitelmat ensimmäisistä kotisivuista. Täällä on myöskin kirje Sipeltä, mitä hän halusi kotisivulle. Siihen aikaan ei ollut ihmisillä sähköpostia, joten kaikki laitettiin paperipostina. He kirjoittivat ne paperille, lähettivät ne meille ja me kirjoitettiin ne koneelle. Fanit lähetti meille kuvia. Me skannattiin kuvat ja lähetetiin osa niistä takaisin. Tässä on esimerkiksi kysymykset lähetetty postissa bändille ja he ovat kirjoittaneet tänne vastauksia., Auli Koskimies esittelee kansiota.

Koskimiehet päätyivät Apulannan kotisivujen ylläpitäjiksi sattumalta. He olivat faneja ja halusivat tietää bändistä lisää, mutta netistä tietoa ei löytynyt. Niinpä he ilmoittautuivat vapaaehtoiseksi nettisivujen pitäjiksi.

- Tapasimme Hell on Wheels -kiertueen Lappeenrannan keikalla. Mentiin siellä puhumaan Sipelle, ja sitä kautta tutustuttiin, Auli kertoo.

Koskimiehet pitävät edelleen Apulannan nettisivuja yllä.

- Nykyään se tehdään vähän eri tavalla. Ostetaan grafiikat ja muut ulkopuolisilta. Me vain operoidaan sitä, Matti Koskimies selittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 2. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 3. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 4. Venevarkaudet ovat lisääntyneet Päijät-Hämeessä: veneitä ja niiden osia varastetaan omaan käyttöön ja kaupattavaksi, myös rajojen taakse viedään tavaraa
 5. Yön uutiskooste : Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa
 6. Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 7. Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia
 8. Seksuaalirikoksista tuomittu mies vaati uhrilleen rangaistusta palturin puhumisesta poliisille
 9. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 10. Pääkirjoitus: Ajamisen verotus saa kannatusta – hankintaveroa haluttaisiin alentaa
 11. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 12. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 13. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 14. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 15. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.