Näin soi uusi Tuntematon sotilas - kuuntele maistiainen Lahden Sinfonian äänityksistä

Sinfonia Lahti soittaa ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johdolla musiikkia Tuntematon sotilas -elokuvaan. Musiikin on säveltänyt Lasse Enersen. Mirja Hussain

Millamari Uotila

Syksyllä ensi-iltaan tulevan -elokuvan musiikin soittaa Sinfonia Lahti. Elokuvan musiikkia äänitettiin maanantaina ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johdolla Sibeliustalossa.

Musiikin on säveltänyt Lasse Enersen. Hänen musiikkiaan voi kuulla muun muassa -elokuvassa.

Sinfonia Lahti on ollut aiemminkin mukana elokuvatuotannoissa. Orkesteri soitti Timo Koivusalon -elokuvan (2003) musiikin Osmo Vänskän johdolla, ja muusikot myös esiintyvät elokuvassa orkesterimuusikoiden rooleissa. Koivusalon(2009) Sinfonia Lahti tulkitsee Jaakko Kuusiston musiikkia.

Väinö Linnan ja perustuvan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Jari Olavi Rantala ja Aku Louhimies, joka myös ohjaa elokuvan. Hän tervehti orkesteria ennen äänitysten alkua Sibeliustalossa.

- on ollut pitkä prosessi ja pitkäaikainen haave, joka on nyt toteutumassa. Linnan romaani on hyvin monitahoinen, ja Jari Olavi Rantalan kanssa meitä on kiinnostanut, miten ihminen muuttuu dramaattisissa olosuhteissa, Louhimies kuvasi.

Hänen mukaansa elokuvamusiikissa on lähdetty ajatuksesta, että musiikin ei tarvitse tuoda lisää dramaattisuutta.

- Ajatuksena on, että musiikki toisi sielua ja haurautta, Louhimies jatkoi.

Elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Eero Aho, Jussi Vatanen, Johannes Holopainen, Aku Hirviniemi ja Paula Vesala. Kuvaukset alkoivat viime kesäkuussa Haminassa. Lisäksi elokuvaa on kuvattu Kotkassa, Forssassa, Ristiinassa, Mikkelin Läsäkoskella, Kolilla, Kainuussa sekä Helsingissä keskustassa, Santahaminassa ja Suomenlinnassa. Elokuvan kuvaukset päättyivät 3. maaliskuuta Vekaranjärvellä.

on seitsemän miljoonan euron budjetillaan suurin koskaan tuotettu suomenkielinen elokuva. Ensi-ilta on 27. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.