Uudet ylioppilaat sädehtivät kilpaa auringon kanssa – katso juhlapäivän kuvagalleria

Emmi Tuomisto

Tämän kevään ylioppilaat pääsivät painamaan hohtavat valkolakkinsa päihinsä upeassa säässä. Koululla pidettyjen seremonioiden jälkeen ylioppilaat kokoontuivat perinteiseen tapaan sankarihaudoille kunnioittamaan sotien veteraaneja ja niissä menehtyneitä. Vaikka tilaisuus on arvokas, monen kasvoilla säteilee kupliva innostus. Tämän jälkeen päästään vihdoinkin kotiin juhlimaan suvun kanssa ja myöhemmin illalla ystävien kanssa kaupungin humuun. Enää ei jaksaisi odottaa!

Uuden ylioppilaan puheen pitänyt Steinerkoulun Julia Kuusisto vertasi puheessaan lukion suorittamista vuorelle kiipeämiseen. Matka vaatii sisua ja välillä tulee vastoinkäymisiä ja huonoa säätä, välillä on helpompaa. Kuusisto muistutti myös, että menestys ei ole pelkästään itsestä kiinni. Jokainen tarvitsee myös apua ja jokainen lähtee matkaan omista lähtökohdistaan.

– Sillä voi olla iso merkitys jos jonkun jalassa on sandaalit vaelluskenkien sijaan, Kuusisto sanoo.

Tänään vuoren korkein kohta on kuitenkin saavutettu ja jokainen uusi ylioppilas saa nostaa lippunsa huipulle. Vaikka yhteiskunta, ylioppilastutkinto ja sen merkitys ovat moneen kertaa muuttuneet, lukion suorittamisella on edelleen sivistyksellinen merkitys ja sen jälkeen aukeaa lukemattomia uusia mahdollisuuksia.

Tänä keväänä valmistuu hieman alle 27 000 ylioppilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.