Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi – vaali-into laski ennakkotietojen mukaan monissa suurissa kaupungeissa

Seurakuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden määrä näyttäisi laskeneen monissa suurissa kaupungeissa viime kerrasta. Poikkeuksena olivat Porin seurakuntayhtymä ja Vantaa, joissa ennakkoäänten määrä nousi suuremmaksi kuin edellisvaaleissa.

Porissa oli ennakkoääniä annettu sunnuntai-iltapäivän puoli kolmeen mennessä kaikkiaan reilut 4 000, kun edelliskerralla määrä jäi lähemmäs 3 275:een.

– Seurakuntaliitos ja onnistuneet ennakkoäänestyspaikkojen valinnat on arvioitu tälle selitykseksi, kertoo seurakuntavaalien kampanjapäällikkö Hanna Piira.

Myös Vantaalla kivuttiin ennakkoäänissä edelliskertaa korkeammalle, kun äänensä antoi ennakkoon nyt yli 5 500. Edellisissä vaaleissa äänensä jätti Vantaalla ennakkoon 4 990.

Puoli kolmeen mennessä ennakkoääniä oli annettu esimerkiksi Espoossa reilut 8 600, kun edellisissä vaaleissa ennakkoääniä kerääntyi 10 600.

Helsingissä ääniä oli annettu 14 000, kun edelliskerralla kivuttiin reiluun 17 600 ennakkoääneen. Kuopiossa ääniä oli tullut reilut 4 300, kun edelliskerran ennakkoääniluku oli lähemmäs 6 000.

Lisäksi esimerkiksi Tampereella, Lahdessa ja Seinäjoella ennakkoäänten määrä näyttäisi ennakkotietojen perusteella jäävän edelliskertaa alhaisemmaksi.

Ennakkoäänestys päättyi kello 18. Varsinainen vaalipäivä on viikon päästä sunnuntaina 18. marraskuuta.

Vaaleissa valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot seuraavalle nelivuotiskaudelle, joka alkaa ensi vuonna. Ehdokkaita on yhteensä 16 700.