Elokuva-arvio: Kumpi on kovempi jätkä, Batman vai Teräsmies? - Hollywood-spektaakkelissa supersankarilegendat kohtaavat ensi kertaa valkokankaalla

Dawn of Justice 3D on 151-minuuttinen runsaudensarvi supersankarielokuvien perinteitä, erikoistehosteita ja mittelöitä. SaSa

Jarno Lindemark

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batmanillä riittää hommia. Nyt on vastassa itse Teräsmies, joka talloo uhkaavasti lepakkomiehen varpaille. Kaksi maailmanparantajaa mahtuu huonosti samaan maailmaan. Etenkin, kun media ja oikeuslaitos eivät osaa päättää, kumpaa tarvitaan vai tarvitaanko kumpaakaan.

Zack Snyderin ohjaama Batman v Superman: Dawn of Justice 3D on 151-minuuttinen runsaudensarvi supersankarielokuvien perinteitä, erikoistehosteita ja mittelöitä. Batmaniä esittää Ben Affleck, joka näyttää vähän hassulta lepakkomiehen haarniskassa ja naamiossa.

Christopher Nolanin ja Christian Balen Batman oli katu-uskottava rock-tähti verrattuna tähän jössikkään. Mutta ideana onkin, hieman yllättäen, että Teräsmies on se holtiton, peloittava voima, johon Batman turvallisuushakuisena liikemiehenä ei osaa suhtautua. Batmanille Teräsmies edustaa vierasta uhkaa, eivätkä kansalaisetkaan pureksimatta niele Teräsmiehen tapaa toimia. Asetelmassa on ajatusta, joka pysyy kasassa, kunnes tulee aika pamauttaa kaikki taivaan tuuliin ja pedata lopun yksinkertaista, uuvuttavaa vastakkainasettelua.

Teräsmiestä esittää Henry Cavill, unelmavävyn kasvoineen.

Totaalista tuhoa edustaa Teräsmiehen arkkivihollinen Lex Luthor, joka kryptoniittikimpaleen avulla tavoittelee maailman herruutta. Luthoria esittää Jesse Eisenberg, joka nykii naamaansa ja pomppii niin kuin hulluilla tiedemiehillä on tapana. Miehekkään kolmiodraaman ympärille on viritelty kiitettävä määrä pommeja, pienempiä konflikteja ja ihmisälyn ylittävää teknologiaa. Jotta elokuvan naiskuva ei jäisi 1950-luvulle, mukaan mahtuu myös mystinen soturi-nainen joka epäloogisella tavalla liittyy hyvien ja pahojen urhojen väliseen kiistaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut