Levyarvio: Black Motor -trio on free jazzin valio

Black Motor

Branches

5/5 tähteä

Perustamperelainen Black Motor -trio on muuttunut yhdeltä kolmannekseltaan turkulaiseksi, kun saksofonisti Tane Kannisto liittyi mukaan free jazz -yhtyeeseen. Jo kymmenenteen levyynsä yltäneen yhtyeen henkeä pitävät yllä perustajajäsenet, rumpali Simo Laihonen ja basisti Ville Rauhala, joka on säveltänyt liki kaiken -levyllä kuultavan.

Ville Rauhalan sävellyksissä on vahvoja melodioita ja selkeitä rakenteita, mutta silti trio on henkisesti kaiken velkaa improvisaation perinteelle.

Tyypillistä genren parhaille tekijöille on, että ennalta sävellettyä ja hetkessä improvisoitua on mahdotonta erottaa toisistaan. Niin hyvin sävellyksellinen muodontaminen on jokaisella soittajalla hallussa.

Black Motor on yksi alansa valioista. Voisi jopa väittää, että sen kulussa todistamme suomalaisen free jazzin komeinta kehityskaarta, ja vähintäänkin sitkeintä ja pitkäjänteisintä.

Black Motor kulkee jälleen ylväänä, määrätietoisena ja intensiivisenä. Muutama myrskyinen jaksokin koetaan, mutta sitä kimmeltävintä kultaa on balladitempoinen väkivahva kerronta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut