Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mielipide: Vaara vaanii Messilän golfkentällä

Antti-Pekka Auvinen ihmetteli Etelä-Suomen Sanomissa (ESS 24.8.2014) Messilä Maailma Oy:n törkeää käytöstä pyöräilijäpoikia kohtaan. Ylireagointi turvallisuusasioiden hoidossa johti vuokralaisen irtisanomiseen, mikä ei varmasti ollut hyvä ratkaisu kenenkään kannalta.

Messilä Golf Oy on ollut samalla mäellä 25 vuotta. Aikoinaan on tehty erilaisia toimituksia golfkentän maiden läpi johtavien lenkkipolkujen osalta. Risteävät liikuntapaikat on rasitteilla määritelty.

Vuosien kuluessa golfväki on useaan otteeseen uhonnut häätävänsä lenkkeilijät mailtaan. Tämä asia pullahti jälleen esille tänä syksynä. Haluan ottaa asian esille, koska satun aktiivisesti harrastamaan molempia lajeja. Pelattuna on yli 400 kierrosta golfia Messilässä ja ennen kaikkea 40 vuotta aktiivista lenkkeilyä hienoilla Lahden ja Tiirismaan lenkkipoluilla.

Messilän golfväki perustelee lenkkeilijöiden häätämistä turvallisuudella. Väitän kentällä tapahtuvan moninkertaisesti enemmän vaaratilanteita golfareiden kesken. Jokaisessa neljässä suunnassa, mistä lenkkipolku tulee golfradalle, pitäisi olla suuri varoitustaulu, jossa vaaroista mainitaan. Nyt taulua ei ole missään suunnassa, ei pientä eikä isoa, eikä tauluja ole varastettu.

Suurempi ongelma on neljän väylän kulkeminen lenkkipolkujen suuntaisesti. Ainoastaan väylän 18 reunassa on verkkoaita. Sekin on valitettavasti väärin asetettu ja liian matala suojaamaan yhtään mitään.

Väylien 4, 10, 17 ja 18 reunoihin voidaan asentaa siistit ja huomaamattomat verkot estämään palloja. Lipputanko-periaatteella tehtynä ne voidaan poistaa talveksi ja kustannukset eivät ole kohtuuttomat. Vierumäeltä löytyy väylältä 10 (classic) lähin tutustumiskohde ja Messilän hallitus voi tehdä tutustumismatkan Italiaan, missä verkkoja käytetään tehokkaasti.

Joroisten ja Lappajärven salamaonnettomuudet golfkentillä tänä kesänä saivat paljon julkisuutta. Olisi hyvä, jos kentille vihdoin saataisiin hälytyspillit, joilla tiedotettaisiin, että kenttä tyhjennetään pelaajista ukkosella. Sähkö ei ole Messilässä ongelma järjestelmän saamiseksi.

Muutenkin kentät ovat laiminlyöneet turvallisuuden. On lukuisia toimikuntia eri asioiden ympärillä, mutta yhdelläkään kentällä ei ole omaa turvallisuudesta vastaavaa elintä. Kentän turvallisuus pitäisi olla oman suunnitelman arvoinen. Pienet asiat ja vaarat voitaisiin poistaa, kun asiaan perehdyttäisiin.

Otan esimerkin: Messilän väylien 2 ja 3 välinen silta on vailla kaidetta, raksalla näin ei voisi olla. Yksi katkennut nilkka saa kaiteen sillalle. Yksi hukkunut golfari tuo pelastusrenkaat lampien rannoille jne.

Valo yrittää saada eri urheilumuodot puhaltamaan yhteen hiileen. Toivon näin käyvän myös Messilässä.

hiihtotaiteilija