Lahtelainen ekovaatemerkki hakee potkua joukkorahoituksesta

Anniina Nurmen pyörittämä vaatemerkki hakee kasvua yleisörahoituksen avulla. Armi Salonen

Piia Kujala

Anniina Nurmen pyörittämä Nurmi-vaatemerkki kerää rahoitusta Mesenaatti-palvelun kautta.

- Pienen vaatemerkin alkutaival ei ole mitenkään helppo. Jokaisen malliston tuotteiden tekeminen vaatii rahaa, ja tämä tuntui helpolta tavalta yrittää.

Nurmi on erikoistunut ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin. Merkki on saanut jo mukavasti näkyvyyttä. Nurmen kohdalla kasvu tarkoittaisi entistä laajempaa jälleenmyyjien verkostoa sekä mahdollisuutta palkata lisätyövoimaa.

Maailmalla joukkorahoitus on jo iso ilmiö erityisesti luovilla aloilla. Yhteisörahoitus tai joukkorahoitus tarkoittaa rahoitusmallia, jossa ihmiset, yritykset tai yhteisöt osallistuvat jonkin hankkeen rahoittamiseen.

Nurmi on ensimmäinen joukkorahoitusta hakeva vaatemerkki. Nurmen kohdalla joukkorahoitus toimii niin, että ihmiset antavat rahaa Mesenaatti.me -verkkopalvelun kautta. Vaatemerkki puolestaan tarjoaa rahoittajilleen vastikkeita. Niitä on verkkokauppalahjakorteista luentoihin.

Jotta tavoite toteutuisi, kassaan pitää kilahtaa vähintään tuhat euroa. Nurmella se ylittyi vajaassa viikossa. Jos minimitavoite ei olisi toteutunut, rahat olisi palautettu lahjoittajille.

Varsinainen tavoite Nurmella on kerätä palvelun kautta 10 500 euroa. Sen pitäisi täyttyä 20. marraskuuta mennessä.

Lahjoitusten avulla hän tekee valmiiksi talven 2014-2015 malliston. Se esitellään jälleenmyyjille Berliinissä tammikuussa järjestettävillä Ethical Fashion Show -messuilla.

Lue lisää lauantain Etelä-Suomen Sanomista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut