Korkeimman oikeuden tuomari putkaan - ei maksanut taksilaskua ja niskoitteli poliisille

Liisa Mansikkamäeltä jäi taksimaksu maksamatta. Kati Laukkanen

Krista Koivisto

Korkeimman oikeuden jäsen, oikeusneuvos Liisa Mansikkamäki toimitettiin Espoon poliisin putkaan pari viikkoa sitten. Syynä oli taksin maksamatta jättäminen ja niskoittelu poliisille.

Mansikkamäki kertoo Etelä-Suomen Sanomille tulleensa korkeimpien oikeuksien tuomareiden yhdistyksen vuosikokouksesta kotiin taksilla iltayhdentoista aikaan.

Määränpäässä Mansikkamäelle syntyi sanallista kärhämää taksinkuljettajan kanssa, kun hänellä ei ollut rahaa maksaa kyytiä.

Taksinkuljettaja soitti paikalle poliisit.

Poliisien tullessa paikalle Mansikkamäki ei suostunut kertomaan heille nimeään ja osoitettaan. Seurauksena oli, että poliisit toimittivat Mansikkamäen yöksi putkaan.

Mansikkamäki kertoo olleensa vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena.

- Join kokouksessa viiniä ja kahvin kanssa konjakkia. En ollut syönyt koko päivänä. Yleensä en koske väkeviin.

Mansikkamäki kertoo huomanneensa vasta aamulla putkassa, että hänellä oli mukanaan vain reppu. Lompakko ja käsilaukku olivat unohtuneet illalla kokouspaikalle. Tästä syystä hän ei ollut voinut maksaa taksimaksuaan.

Länsi-Uudenmaan poliisin Espoon yksikössä asiaa tutkittiin aluksi niskoitteluna poliisia vastaan ja taksimatkan maksamatta jättämisen takia lievänä petoksena.

Mansikkamäki kertoo maksaneensa 15 kilometrin matkalta syntyneen 47,80 euron taksilaskun jälkikäteen saatuaan tilinumeron.

Rikoskomisario Jorma Joki-Anttila Espoon poliisista kertoo, että asianomistaja luopui muutama päivä sitten rangaistusvaatimuksestaan. Näin ollen tapausta tutkitaan enää niskoitteluna poliisia vastaan.

Joki-Anttilan mukaan rangaistuksena tämäntyyppisestä rikoksesta on yleensä sakkoja.

Mansikkamäki ei osaa vielä sanoa, vaikuttaako tapahtunut hänen työtehtäviinsä korkeimmassa oikeudessa. Hän kertoo keskustelleensa tapahtuneesta muutaman muun korkeimman oikeuden jäsenen kanssa.

- (Korkeimman oikeuden) presidentin (Pauliine Koskelon) kanssa en ole vielä keskustellut, mutta aion sopia hänen kanssaan tapaamisen nyt saman tien, Mansikkamäki sanoi perjantaiaamuna.

Pari tuntia myöhemmin Mansikkamäki kertoi soittaneensa Kööpenhaminassa virkamatkalla olleelle Koskelolle ja kertoneensa hänelle tapahtuneesta.

- Palaamme asiaan hänen kanssaan ensi viikolla.

Mansikkamäki myöntää, että hänen asemassaan tulisi käyttäytyä esimerkillisesti. Hän on syvästi pahoillaan tapahtuneesta.

- Häpeän hirveästi.

Mansikkamäki kertoo pyytäneensä tapahtuneen takia Koskelolta eroa erään valiokunnan puheenjohtajuudesta.

Etelä-Suomen Sanomat ei tavoittanut Pauliine Koskeloa kommentoimaan tapausta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut