Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Salpakankaan uuden koulun tiloissa pakokaasun ja viemärin hajua

Salpakankaan koulun uusissa tiloissa on kärsitty tilapäisistä sisäilmaongelmista. Muutamissa luokissa on havaittu pakokaasun ja viemärin hajua, joka on aiheuttanut oireita osalle oppilaista ja opettajista.

Ongelmat liittyvät todennäköisesti ilmastointiin ja edelleen jatkuvaan koulun laajennustyöhön, arvioi Hollolan tilakeskuspäällikkö Tuomo Vesikko.

- Ilmanvaihtoon on tullut pakokaasuja työmaalta. Osittain ongelmat johtuvat työmaasta ja osittain siitä, että rakennusta vielä ajetaan sisään.

Syitä sisäilmaongelmiin on selvitetty. Esimerkiksi muovimaton liima-aineiden haihtumista on tutkittu, mutta siitä ei näytä olevan kysymys. Viemäriverkkoa on tutkittu savuttamalla, mutta vuotoa ei löytynyt.

- Ilmeisesti jostain syystä ilmanvaihtokonehuone on alipaineinen. Ongelmat liittyvät ilmanvaihtoon ja sinne mahdollisesti pääseviin kaasumaisiin aineisiin, Vesikko toteaa.

Vesikko uskoo, että tilanne saadaan kuntoon alkutalven aikana.

- Ilmanvaihdon kanssa painitaan usein vuosi tai kaksi, että se toimii optimaalisella tavalla. Varsinaisesti mitään sellaista sisäilmaongelmaa ei ole, että oppilaita jouduttaisiin siirtämään paikasta toiseen.

Vuonna 2011 alkanut Salpakankaan koulun uudistaminen on kokonaisuudessaan noin 25 miljoonan euron hanke. Uuden koulun kakkosvaihe otettiin käyttöön tammikuussa. Tilojen takuuaika on voimassa.

Tekeillä oleva laajennusosa on runkovaiheessa.

- Elokuussa on valmista. Päiväkotiosa voi mennä syys-lokakuun puolelle, Vesikko ennakoi.