Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Asikkalalainen Hilkka Kemppi SYL:n hallitukseen

Asikkalalainen Hilkka Kemppi on valittu ensi vuodeksi Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen.

Kemppi on 25-vuotias kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelija Lapin yliopistossa. Hän opiskelee sivuaineenaan muun muassa politiikkatiedettä. Kemppi on ollut tänä vuonna Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa edunvalvojana vastuualueenaan koulutuspolitiikka, työelämä- ja kunta-asiat.

Kemppi painottaa erityisesti opiskelijoiden työllistymisen mahdollisuuksia.

- Opintojen aikana kertyvät työelämäyhteydet ovat tärkeä tae työllistymiselle. Myös Suomen ylioppilaskuntien liiton tulee olla mukana luomassa kestävää koulutuksen ja työelämän yhteyttä.

Kemppi painottaa myös laajempaa yhteiskunnallista keskustelua opiskelijoiden paremmasta arjesta.

- Suomalaisessa yhteiskunnassa meneillään oleva paine valmistua nopeasti, sekä talouden realiteetit tulevat näkymään opiskelijan arjessa. Nyt on oikea aika keskittyä opiskelijoiden hyvinvointiin, laadukkaaseen ja joustavaan opiskeluun. Kunnat ja valtio on saatava panostamaan tulevien sukupolvien kasvuun ja hyvinvointiin.

SYL:n puheenjohtajaksi valittiin tekniikan kandidaatti Piia Kuosmanen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta. Hallituksen jäseniksi valittiin Hilkka Kempin lisäksi Jari Järvenpää Tampereelta, Mari Kröger Jyväskylästä, Petra Peltonen Turusta sekä Marko Rosenholm ja Pirre Seppänen Helsingistä.