Joulupäivä on baareille vuoden paras myyntipäivä

Joulupäivän ilta takaa avoinna oleville ravintoloille vuoden parhaan myynnin. ESS/Arkisto

Piia Kujala

Joulupäivän ilta takaa avoinna oleville ravintoloille vuoden parhaan myynnin.

Osuuskauppa Hämeenmaan matkailu- ja ravitsemistoimialajohtaja Timo Mäkelän mukaan ravintolamyynti ylittää silloin jopa pikkujouluviikonloput.

- Välipäivien suurin kävijäryhmä ovat nuoret, jotka opiskelevat ja asuvat muualla ja tulevat vanhempiensa kotiin joulunviettoon. Monella kaveriporukalla on tapana kokoontua vaihtamaan kuulumisia juuri joulupäivän iltana, Mäkelä sanoo.

Myös CMB ravintoloiden linjajohtaja Jari Nieminen kertoo, että joulupäivän myynti on noussut tapaninpäivän ohi.

- Muutos on tapahtunut viime vuosien aikana. Ennen oli päinvastoin, silloin ihmiset lähtivät viettämään iltaa nimenomaan tapaninpäivänä, Nieminen kertoo.

Night People Groupin ravintolapäällikkö Timo Hirvonen kertoo, että yökerho Armaksessa on jo useamman vuoden ajan pidetty ovet auki myös jouluaattona.

- Aatto on meillä vetänyt todella hyvin asiakkaita. Se on meillä joulunajan vilkkain ilta. Toisaalta Lahdessa on aattona avoinna vain muutama ravintola. En tiedä, miten tilanne muuttuisi, jos tarjontaa olisi enemmän, Hirvonen sanoo.

ESS.fin lukijakysymyksessä kysyttiin viime viikolla, käyvätkö ihmiset baarissa joulun aikaan. Neljäsosa vastaajista kertoi viettävänsä aikaa baarissa joulunpyhinä. Kysymykseen vastasi 1054 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut