Hirvisaari: Suomesta tulossa monikulttuurinen etnohelvetti

Hirvisaaren mielestä hallitus on tehnyt paljon päätöksiä, jotka hävittävät suomalaisuutta. Mirja Hussain

Ari Helminen

Hallituspuolueiden kansanedustajat kehuvat hallituksen rakennepakettia. SDP:n Mika Kari ja kokoomuksen Kalle Jokinen korostavat, ettei kestävyysvajetta saada kurottua umpeen odottamalla vaan tekemällä päätöksiä. Kari on kuitenkin huolissaan suurten uudistusten venymisestä.

- Vaikeaa ei ole ollut vain se, että taloudellisesti vaikeana aikana joudutaan erilaisia etuuksia leikkaamaan, vaan myös se, että jotkut uudistukset etenevät tuskastuttavan hitaasti, Kari sanoo.

Jouko Skinnari (sd.) puolestaan pitää rakennepaketin aikataulua ja tavoitteita kunnianhimoisina. Hän varoittaa kuntien menosupistusten vaikutuksista.

Oppositiossa olevat kansanedustajat, Juha Rehula (kesk.) ja Anne Louhelainen (ps.), ovat tuskastuneet niin ikään hallituksen hitaaseen uudistusvauhtiin.

- Sanat kestävyysvaje, rakenneuudistukset ja sote olivat usein käytössä. Näiden osalta linjaukset on tehty, mutta todelliset sisällöt odottavat myöhempiä aikoja, Rehula lataa.

Louhelaiselle yksi iso pettymys oli se, ettei hallitus ottanut kantaa omaishoitajien asemaan eikä vieläkään siirtänyt omaishoidontuen vastuuta Kelalle.

Yhdestä asiasta Rehula ja Louhelainen antavat hallitukselle kiitosta. Hallituspuolueiden kansanedustajat nostavat saman uudistuksen muiden yläpuolelle; työtön saa ansaita 300 euroa kuukaudessa ilman, että lisätulo heikentää työttömyysturvan määrää.

Kriittisimmän arvion hallituksen toiminnasta ja eduskunnan syysistuntokaudesta esittää Muutos 2011 riveihin siirtynyt James Hirvisaari. Hänestä hallitus ei pysty mihinkään myönteiseen ja on tehnyt paljon päätöksiä, jotka hävittävät Suomea ja suomalaisuutta.

- Hallituksen agendalla on tehdä Suomesta monikulttuurinen etnohelvetti, Hirvisaari lataa.

Aiheesta lisää tiistain Etelä-Suomen Sanomissa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut