Osaa Pesäkallion tanssilavan kävijöistä odotti autolla ikävä yllätys

Poliisi on saanut selvitettyä osan autoihin aiemmin tehdyistä murroista. ESS / Arkisto

Timo-Pekka Heima

Osaa Lahden Pesäkallion tanssilavan kävijöistä odotti lauantaina illan päätteeksi ikävä yllätys. Pysäköintialueella oli murtauduttu neljään autoon, joista oli viety omaisuutta.

Päijät-Hämeen poliisi arvelee, että Pesäkalliolla kyse on ollut enemmän päähänpistosta kuin järjestelmällisestä toiminnasta. Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että autoista viedään Lahdessa omaisuutta viikoittain.

- Joku on nähnyt tilaisuuden kun on pimeää ja kentällä on runsaasti autoja, eikä liikkujiin siellä tule kiinnittäneeksi välttämättä huomiota, poliisista todetaan.

Poliisi muistuttaa, että omaisuutta ei kannata jättää autossa näkösälle. Uudemmista autoista varkaiden matkaan lähtee usein navigaattoreita.

Kimmo Keihäs Pesäkallion tanssilavalta kertoo, että vastaavia tapauksia on tullut tietoon aiemminkin. Osan varkaustapauksista poliisi on saanut selvitettyä.

- Varkaat iskevät nopeasti muutamaan autoon ja häviävät sitten paikalta, Keihäs toteaa.

Hän muistuttaa, että tanssilavalla on vartioitu narikka, jossa tavaroitaan voi säilyttää turvallisesti. Kun parkkipaikalla on paljon liikettä, ei väärällä asialla oleviin kiinnitetä huomiota.

- Siellä on jatkuvasti liikettä, eikä voi tietää, millä asialla kukakin liikkuu, Keihäs toteaa.

Pesäkallion lavalla esiintyivät lauantaina Markku Aro & Diesel sekä Henkka ja Kulkurit.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut