Anttilanmäen koulu päätymässä ruotsinkielisen koulun käyttöön

Lahden Anttilanmäen koulurakennus on näillä näkymässä päätymässä ruotsinkielisille säätiöille, joiden tarkoituksena on kunnostaa talo ja vuokrata tilat kaupungille ruotsinkielisen koulun käyttöön.

Koulurakennuksen myynti pysyi valtuustossa käytyjen äänestysten jälkeen kaupungin ensi vuoden talousarviossa.

SDP ja perussuomalaiset tekivät kilpailevat muutosehdotukset Anttilanmäen koulua koskevista lisäselvityksistä. Molemmat ryhmät katsoivat, että ennen mahdollista myyntiä valtuustoon olisi tuotava maaliskuussa tietoa myynnin vaikutuksista muun muassa talouteen ja opetukseen.

SDP:n muutosesitys eteni äänestykseen kaupunginhallituksen esitystä vastaan, mutta kaatui lukemin 62-33, 7 tyhjää. Merja Vahter (kok.) piti hyvänä, että yksityinen taho on valmis tekemään Anttilanmäellä 8 miljoonan euron remontin, johon kaupungilla ei ole varaa. Koulurakennuksen myyntiä puolusti myös sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sirkku Hildén (sd.).

Peruskorjauksen tarpeessa olevassa Anttilanmäen koulussa on nyt Lotilan koulun ykkös- ja kakkosluokkalaisia.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan Anttilanmäki ei pienuutensa vuoksi ole koulurakennuksena ihanteellinen. Vuokrasta käydään vielä neuvotteluita.

- Jos säätiöt ovat valmiita ratkaisuihin, jotka ovat sivistystoimelle kelvollisia, sitten asia etenee.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut