Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden vedenpullottamosta kansainvälinen kisa: Suomen kanssa kilpaili Surinam

Lahteen on tulossa suuri vedenpullottamo.

Aamuisessa tiedotustilaisuudessa Lahti Aquan toimistolle kerrottiin, että asialla on monacolainen Alliance Partners.

Sijoittajaryhmä perustaa Suomeen yrityksen, joka jalostaa Metsä-Pietilässä sijaitsevalla tehtaalla lahtelaista vettä maailmanmarkkinoille.

Sijoittajalla oli kaksi vaihtoehtoa pullottamonsa paikaksi.

- Pyysin ranskalaista asiantuntijayritystä tutkimaan, missä ovat maailman parhaat vesivarat. Vaihtoehtoja oli kaksi: Surinam ja Suomi. Suomi valittiin, koska se on kolmen tunnin päässä (Monacosta). Suomessa kysyimme, missä on paras vesi. Siksi olemme täällä, sanoi monacolainen yrittäjä, pullovesitehtaan perustamista Lahteen suunnitteleva sijoittaja Guy-Alain Mierczuk aamuisessa tiedotustilaisuudessa Lahti Aquan konttorilla Ankkurissa.

Surinam sijaitsee Etelä-Amerikan pohjoisrannalla. Naapurimaita ovat esimerkiksi Brasilia ja Ranskan Guyana.

Alliance Partners -ryhmällä on kolmen miljardin euron sijoituspääoma, sitoutuneena pääosin kiinteistöihin eri puolilla maailmaa. Viime aikoina on rakennettu pakolaisten majoitustiloja Saksan valtiolle Saksaan.

- Lähtökohtana on Suomen puhdas luonto, ja sen kautta syntyvä luonnon pohjavesi, jolle uskomme olevan kysyntää kilpailuilla vesimarkkinoilla; tällaista tuotetta ei vielä markkinoilla ole, sijoittaja Alain Mierczuk perusteli uutta liiketoimintaansa.