Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ei kannata mennä tähän miinaan: halpa isännöintisopimus voikin olla kallis

Isännöitsijäsopimusten hinnoittelu voi tuottaa asunto-osakeyhtiölle karvaan yllätyksen, jos yhtiöhallitukset eivät ota sopimustarjouksesta kunnolla selvää. Vaara vaanii siinä tavassa, jolla isännöitsijäsopimus on hinnoiteltu.

Kiinteistöliiton yhteysjohtajan Timo Tossavaisen mukaan sopimuksen kuukausihinta voi olla hyvinkin alhainen. Se tietysti houkuttelee asiakkaita, mutta sopimukseen liittyvät erillisveloitukset voivat nostaa kokonaishintaa tuntuvasti. Hinnoittelu on kirjavaa, sillä esimerkiksi isännöitsijäsopimukset maksavat alle 30 eurosta lähes 300 euroon.

Toinen kysymys on, mitä rahalla saa. Yhtiöhallitukset voivat kilpailuttaa isännöitsijätoimistoja pelkästään hinnan perusteella muistamatta, että halvemmalla yleensä saa vähemmän.

- Helposti katsotaan vain hintaa, mutta isännöitsijän osaaminen on hirvittävän tärkeää, muistuttaa lahtelainen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja, kaupungin entinen toimialajohtaja Timo Ahonen. Hän on puheenjohtajana kahdessa lahtelaisessa asuntoyhtiössä.

Ahosen mielestä hallituksen jäsenten tietotaito osaltaan vaikuttaa, millainen isännöitsijäsopimus kannattaa tehdä. Taloyhtiö säästää kustannuksissa, jos hallituksen jäsenet pystyvät tekemään osan töistä, joista isännöitsijä laskuttaisi.