Laaja huumejuttu selviämässä: Hämeen poliisilla takavarikossa suuret määrät ekstaasia ja amfetamiinia sekä muun muassa kaksi konepistoolia

Osa poliisin takavarikoimista aseista. Poliisi

Etelä-Suomen Sanomat

Hämeen poliisilaitoksen haaviin on jäänyt poikkeuksellisen suuri määrä huumeita. Se on takavarikoinut 3 400 ekstaasitablettia, 1 350 grammaa amfetamiinia ja metamfetamiinia sekä yli kilon marihuanaa.

Poliisi on takavarikoinut myös kahdeksan asetta, joista kolme on sarjatuliaseita. Osa aseista on anastettu Tampereelta.

Rikoksista epäiltyinä on vangittuna kuusi miestä Lahden seudulta ja pääkaupunkiseudulta. Heistä kaksi on edelleen vangittuna.

Toinen vangituista on rikollisryhmä United Brotherhoodin Lahden-osaston jäsen. Väkivallan käyttö tai sillä uhkaaminen on ryhmälle tunnusomaista.

Huumeita on välitetty osittain velaksi Lahden seudulla. Poliisin mukaan ostajien maksuhalukkuutta on lisätty väkivallan tai sen uhkan avulla. Tämä oli nimenomaan UB-jäsenen tehtävä, mutta se ei ollut hänen ainoa roolinsa.

Poliisin mukaan tutkitulla törkeiden huumausainerikosten sarjalla on yhteys vuosi sitten Lahdessa paljastuneeseen törkeään huumausainerikokseen. Lahtelaisesta asunnosta löytyi muun muassa 1 900 ekstaasitablettia. Asuntoon tehty etsintä liittyi Iitissä samana syksynä tehtyyn henkirikokseen.

Asunnon haltija ei ole nyt tutkittavana olevassa jutussa epäiltynä, mutta kummankin jutun organisaation ylätasolla on samoja henkilöitä.

Juttusarja on tällä viikolla lähtenyt loppulausunnolle ja siirtyy sen jälkeen syyteharkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.