Pääkirjastossa jo kymmenes Game Över -pelitapahtuma, Kimblen SM-finaaliin selvisi 10-vuotias Taika Elpiö

Ville Heikkinen pelasi virtuaalitodellisuuteen sijoittuvaa peliä, jossa pidettiin demoneita loitolla. Leevi Vähälä

Piia Kujala

Lahden pääkirjastolla järjestettiin sunnuntaina jo historian kymmenes Game Över -pelitapahtuma.

Nelituntisessa tapahtumassa pääsi kokeilemaan taitojaan niin uusimpien pelikonsoleiden, virtuaalitodellisuuteen sijoittuvien kuin perinteisten lautapelienkin parissa. Taika Elpiö, 10, oli tullut paikalle kokeilemaan taitojaan Kimblen pelaamisessa. Kävi niin hyvin, että hän voitti kaikki vastustajansa ja matkaa syksyllä Porissa järjestettävään Kimblen SM-finaaliin.

Taika Elpiö, 10, voitti Kimblen SM-osakilpailun. Hänen mielestään Kimblessä ei voi taktikoida. "Oli ihan tuurista kiinni, että satuin voittamaan", hän arvioi. Leevi Vähälä

Voittajan oli helppo hymyillä, siitäkin huolimatta, että hän oli vastikään kaatunut pyörällä, jonka seurauksena kasvot olivat saaneet hieman asfaltti-ihottumaa.

- Olen jonkun verran pelannut Kimbleä. On ihan tuurista kiinni, miten peli sujuu. Minusta tämä ei ole tekniikkalaji, koska ei nopan asennolle mitään voi, Elpiö kertoi.

Elpiön lisäksi sadat muut lapset, nuoret ja eri-ikäiset aikuiset osallistuivat jo perinteeksi muodostuneeksi Game Över -tapahtumaan.

Nelituntinen pelipäivä järjestettiin Lahden pääkirjastossa tänä vuonna kymmenettä kertaa.

Kirjaston pihalla pelattiin futisbiljardia. Kuvassa pelivuorossa ovat Aleksi Maunula (vasemmalla) ja Konsta Marila. Leevi Vähälä

Juhlatapahtuman vieraina olivat Youtube-tähdet Zone VD ja Torbelius. Päivän aikana kuultiin muun muassa luento kilpapelaamisesta.

Pelialalla opiskelusta kiinnostuneiden on mahdollisuus tutustua alan koulutukseen ja kuulla alan työtilanteesta.

Maksuttoman ja ikärajattoman tapahtuman järjesti Lahden nuorisopalvelut.

Pääkirjaston pedagoginen informaatikko Jenna Ojala kertoi, että tapahtuman ideana on tuoda pelimaailmaa esiin mahdollisimman monipuolisesti.

- Päivän aikana voi kokeilla vaikka mitä. Tarkoitus on myös saada lapset ja aikuiset pelaamaan yhdessä.

Thomas Matsi, 12, pelasi shakkia siskonsa Isabellan, 9, kanssa. Laji oli heille entuudestaan tuttu. Leevi Vähälä

Mutta miksi ihmeessä tapahtumalla on niin erikoinen kirjoitusasu?

- Meillä ajatellaan, että "game is not over, it's över" eli pelejä on niin paljon, että tarjontaa on. Pelejä on niin sanotusti överipaljon, Ojala naurahti.

Shakkitaitojaankin pääsi testaamaan. Vastassa oli espoolainen Toivo Keinänen, 14. Hän on Suomen kaikkien aikojen nuorin shakkimestari.

Keinänen aloitti shakin kahdeksanvuotiaana shakkikerhossa. Lajin pariin hänet ohjasi mahdollisuus harrastaa omalla koululla yhdessä kavereiden kanssa.

Toivo Keinänen, 14, on Suomen kaikkien aikojen nuorin shakkimestari. Seuraavana tavoitteena hänellä on saavuttaa suurmestarin arvonimi. "Ammattipelaajaksi en kuitenkaan halua", hän sanoi. Leevi Vähälä

Tulevaisuuteensa shakin parissa nuori mies suhtautuu kypsästi. Omat heikkoudet ovat tulleet tutuiksi ja nyt edessä on niiden vahvistamista.

- Katsotaan, miten tämä etenee. Nyt harjoittelen strategiaa. Shakkiin ei kyllästy, vaikka tuleekin niitä hetkiä, jolloin ottaa päähän. Sekin johtuu aina rakkaudesta lajiin. Olen sellainen, että haluan aina voittaa, Keinänen naurahti.

Keinäsen tavoitteena on saavuttaa suurmestarin arvonimi.

- Ammattipelaajaksi en kuitenkaan halua, hän kertoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut