Hartwall palauttaa tämän takavuosien hittituotteen Lahden MM-kisoihin

Pirjo Kamppila

Hartwallin juomavalikoima kasvaa jälleen yhdellä merkillä, kun Lahden Erikois-olut tulee myyntiin.

Lahden Erikois-olut esitellään hiihdon MM-kisoissa helmikuussa. Olut palaa Hartwallin normaalivalikoimiin tänä keväänä. Lahden Erikoinen on ollut aiemminkin yksi Lahdessa valmistetuista merkeistä.

Hartwall on yksi kansallisista tavarantoimittajista Lahden MM-kisoissa. Yhtiön juomabrändit näkyvät sekä kisa-alueella että Lahden ravintoloissa. Kisa-alueella Hartwall vastaa sekä VIP- että yleisöravintoloiden juomatarjonnasta vesistä virvoitusjuomiin, panimotuotteisiin ja muihin alkoholijuomiin. Lisäksi Lahden kauppatorilla on suuri juhla-alue, jossa tarjoillaan Hartwallin juomia.

Perinteinen lahtelainen olutmerkki Erikoinen katosi markkinoilta vuonna 2006. Olut oli elvytetty kolme vuotta aiemmin Lahden satavuotisjuhlien kunniaksi, mutta suosio ei ollut riittävä. Markkinaosuus jäi vajaan prosentin tietämille. Tämä selittyy muun muassa sillä, ettei kolmos-Erikoista myyty monipakkauksissa.

Tätä edeltävä valmistus lopetettiin vuonna 1998.

Hartwallilla ja hiihdon MM-kilpailuilla on pitkä historia yhteistyökumppanina.

Hartwall lupaa, että Lahden Erikois-olut tulee myyntiin Lahden seudun kauppoihin jo MM-kisojen aikana eli 22. helmikuuta alkaen. Muut yhtiön olutmerkit eivät poistu uusvanhan tuotteen tieltä.

Hartwall on osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut