Uusi oikeustalo on kalustusta ja muuttoa vaille valmis

Oikeudenkäynnit Lahden uudessa oikeustalossa alkavat maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Parhaillaan meneillään ovat kalusto- ja laiteasennukset.

Oikeuden muutto alkaa helmikuun puolessa välissä. Muutettavana on noin kilometrin verran arkistoja ja 150 metriä kirjoja. Henkilökunta muuttaa helmikuun lopussa. Uuteen oikeustaloon muuttaa käräjäoikeuden henkilökunnan lisäksi myös Salpausselän syyttäjänviraston Lahden toimiston väki.

Uuden oikeustalon tilat ovat selvästi aiempaa pienemmät, mutta toimivammat. Toimistotila on kihlakunnansyyttäjä Pasi Pälsin mukaan supistunut alle puoleen.

- Turvallisuus paranee selvästi. Nykyisissä tiloissa kaikki ovat suloisesti sekaisin, Pälsi sanoo.

Tilojen sijoittelussa on huomioitu oikeuden laaja asiakaskunta. Riita-, sovittelu- ja perheasioiden istuntosalit on ryhmitelty erilleen rikosasioiden istuntosaleista. Yhteensä istuntosaleja on 12.

Uusi oikeustalo sijaitsee junaradan välittömässä läheisyydessä. Oikeustalon rakennuttaneen Renorin kiinteistöpäällikön Timo Väisäsen mukaan rataliikenne on otettu suunnittelussa huomioon.

Uudessa oikeustalossa neliöitä on noin 3 800 kolmessa kerroksessa. Uusien tilojen vuokra on hieman yli miljoona euroa, mikä on yli 120 000 euroa aiempaa enemmän. Mikäli nykyinen oikeustalo olisi päätetty korjata, olisi vuokrannousu ollut vielä rajumpi, ja oikeus olisi joutunut etsimään itselleen väistötilat vuodeksi tai kahdeksi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut