Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

MM-kisajärjestelyt rajoittavat Lahdessa liikennettä jo ensi viikosta alkaen

Lahden MM-kisajärjestelyt alkavat  jo ensi viikolla vaikuttaa joidenkin katujen käyttöön, liikenteeseen ja pysäköintiin. Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan jättämään oman auton kotiin jo näistä ennakkojärjestelyistä lähtien.

Kulkemista rajoitetaan urheilukeskusta, Fellmanninpuistoa ja Salpauksen kampusta ympäröivillä kaduilla vaiheittain maanantaista 6. helmikuuta alkaen kisojen loppuun saakka.

Alueelle pääsee vain erillisillä ajoluvilla, joita MM-kisaorganisaatio on jakanut alueen yrityksille ja organisaatioille.

Poikkeustilanne koskee Kyösti Kallionkatua, Svinhufvudinkatua, Ståhlberginkatua ja Paasikivenkatua.

Kisajärjestäjät suosittelevat ajamaan Svinhufvudinkadulle Jalkarannantien kautta ja välttämään jäähallin risteystä.

Svinhufvudinkadulla ei rajoiteta jalankulkua.

Myös Lahden uimahalliin tulevien kannattaa ottaa huomioon alueen kulku- ja pysäköintirajoitukset.

Sopenkorven alueelta ei ole läpiajoa Kirveskadun ja Mestarinkadun välillä helmikuun 22. päivästä alkaen maaliskuun 5. päivään saakka. Kadunvarsilla on maksullista kisapysäköintiä. Tonteille ajo on sallittu.

Jalankulkua rajoitetaan 13. helmikuuta alkaen Veikko Kankkosen raitilla, jota pääsee kulkemaan vain kisa-alueelle. Satamaradanpolku suljetaan osittain Jalkarannantien ja kisa-alueen välillä.

Kaikki keskustan länsipuoliset pysäköintialueet siirtyvät kisaorganisaation käyttöön vaiheittain helmikuun puolivälistä lähtien. Myös Sibeliustaloa vastapäätä sijaitseva hiekkakenttä on kisaorganisaation käytössä 20.2.-5.3.

Hiihdon MM-kisojen avajaiset ja palkintojenjakotilaisuudet järjestetään kauppatorilla. Marolankatu ja osa kauppatorista siirtyvät kisaorganisaation käyttöön jo 13. helmikuuta. Alatorille pääsee vain Vapaudenkadun suunnasta. Marolankadun turistipysäkki ja taksitolppa siirtyvät Rauhankatu 14:n edustalle toriparkkia vastapäätä.

Myös Aleksanterinkadulle on tulossa liikennerajoituksia, joista ilmoitetaan myöhemmin.

Myös bussiliikenteeseen on tulossa poikkeuksia. Linja 1M ei aja helmikuun 17. päivästä alkaen Paasikivenkadun ja Svinhufvudinkadun kautta, vaan suoraan Jalkarannantietä kuten muutkin 1-linjan vuorot. 1M palaa normaalille reitilleen maaliskuun 6. päivän jälkeen.

Hämeenlinnantien pysäkeiltä ei pääse kävelemään Veikko Kankkosen raittia Salpauksen kampusalueelle 13.2.-10.3.