Lahden MM-kisojen virallinen vesi tulee - Englannista

Lahden MM-kisojen virallinen vesi tulee Lahteen Suomen sijaan Isosta-Britanniasta. Tetra Pak tuo kisoihin 60 000 kartonkiin pakattua vesipakkausta, joita jaetaan yleisölle, kilpailijoille ja medialle.

Syynä veden kuskaamiseen meren takaa on se, että kisoihin haluttiin muovipullojen sijaan ympäristöystävällisiä kartonkipakkauksia. Suomessa vettä kartonkiin pakkaavia pakkaajia ei kuitenkaan ole.

- Tahtotila oli, että pakkaaja olisi suomalainen. Asiakkaamme, jotka pakkaavat tämän kokoisiin kartonkipakkauksiin, ovat yleensä maitotaloja. Maitotuotteita ei voida kuitenkaan pakata samalla linjalla, kertoo Tetra Pakin ympäristöpäällikkö Sari Hassi.

Hassin mukaan ympäristövaikutuksissa suurin osuus on pakkausmateriaaleilla ja kuljetuksen osuudet ovat melko pieniä. Toiveissa olisi kuitenkin, että pakkaajia löytyisi jatkossa kotimaasta.

Lahti 2017 -kisojen viestintäpäällikkö Laura Lehtonen kertoo, että taustalla on yhteistyökumppanuus, johon liittyy ympäristöystävällisyys.

- Kisaprojektissa yhtenä isona periaatteena on antaa sysäyksiä tulevaisuuteen. Olisi aivan mahtavaa, jos jatkossa yhdistyisi kartonkipakkaus ja suomalainen vesi, Lehtonen sanoo.

Lehtonen kertoo, että organisaation täytyy tarjota kilpailijoille pullotettua vettä.

- Se on kansainvälisissä tapahtumissa ihan yleinen käytäntö. Sponsoroinnin kautta meille aukesi mahdollisuus viedä sitä ympäristöystävällisen pakkauksen suuntaan.

Lahden kisat hakee kisoille Ekokompassi-sertifikaattia. Sen auditointi tapahtuu kisojen aikana.

- Siinä arvioidaan koko kisaprojektin ympäristövaikutuksia. Tämä on yksi osa sitä, Lehtonen sanoo.

Vesi tulee Lahteen eteläenglantilaiselta Framptonsin lähteeltä Somersetista. Myyntiin kisojen virallista vettä ei tule.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut