Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Yhtymä sulkee laitoshoitopaikkoja Orimattilasta, Hollolasta ja Kärkölästä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vähentää vanhusten laitoshoitopaikkoja Orimattilassa, Hollolassa ja Kärkölässä.

Hollolan Pyhäniemessä toimiva vanhainkoti, sen yhteydessä sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö Kuusikoto sekä Kärkölän vanhainkoti korvataan tehostetulla palveluasumisella. Peruspalvelukeskus Oiva teki yksiköiden sulkemisesta periaatepäätöksen viime vuonna talousarvion valmistelun yhteydessä.

Myös Orimattilan terveysasemalla sijaitsevan Kanervikon toiminta korvataan tehostetun palveluasumisen ostopalveluilla.

Kanervikossa asukkaita on tällä hetkellä 40, Hollolan vanhainkodissa 19 ja Kärkölän vanhainkodissa 14.

Kärkölän vanhainkodin toiminta päättyy näillä näkymin helmikuun loppuun mennessä. Hollolan vanhainkodissa, Kuusikodossa ja Kanervikossa toiminta päättyy maaliskuun puoliväliin mennessä.

Yhtymän mukaan kaikilta asukkailta ja heidän läheisiltään kysytään toive tulevasta sijoituspaikasta. Tavoitteena on sijoittaa kaikki asukkaat oman kunnan alueelle tai asukkaan tai hänen läheisensä niin halutessa muuhun lähikunnan tehostetun palveluasumisen yksikköön.

Lopettavien yksiköiden henkilöstö sijoitetaan vakinaisiin tehtäviin yhtymän alueella heidän oman kiinnostuksensa perusteella.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus sai tiistaina tilannekatsauksen säästösuunnitelmista.

Talousarvioon sisältyvän 19 miljoonan euron säästötavoitteen runkona ovat edelleen työryhmien esitykset, joiden talousvaikutus on 13,45 miljoonaa euroa. Lisäksi toimialueet ovat etsineet muita säästötoimia reilun 5,5 miljoonan edestä.

Säästöjä haetaan muun muassa siten, että avoimeksi tulevia tehtäviä ei automaattisesti täytetä, vaan tehtävät pyritään hoitamaan muun henkilöstön voimin. Myös hankintoja tarkastellaan.

Yhtymän käyttömenot ovat noin 800 miljoonaa euroa, joten säästöt ovat vajaat kaksi prosenttia. Budjettiin sisältyvien säästöjen lisäksi yhtymähallitus on esittänyt seitsemän miljoonan säästötavoitteen, jonka avulla halutaan varautua yllättäviin kustannuksiin.