Aaltosen ehdokkuus yllätti kokoomuksen valtuustoryhmän johtajan

Kimmo Kangas

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kertoo olleensa tiistai-iltana hyvin yllättynyt siitä, että halllitus päätyi esittämään perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Kalle Aaltosen ehdokkuutta.

- Se tuli yllätyksenä, että hallituksen enemmistö puolsi Aaltosen ehdokkuutta. Itse olin kuullut asiasta ensimmäisen kerran viikonloppuna vaalitoimikunnassa.

Bruneau haluaa korostaa, että vaaleista huolehtiminen ja ehdokashankinta on kunnallisjärjestön vastuulla, eikä valtuustoryhmällä ole asiassa roolia. Bruneau haluaa asetella sanansa varovasti siksikin, että lopullisen päätöksen kokoomuksen kuntavaaliehdokkaista tekee yhdistyksen ylimääräinen kokous ensi viikon torstaina.

- Kyllä tämä mietityttää, eikä asia ole missään tapauksessa helppo. Varmaan moni kokoomuslainen miettii suhtautumistaan asiaan.

Bruneau arvelee, että yleisesti mietityttäviä asioita ovat Aaltosen yleinen käyttäytyminen, kielenkäyttö, arvomaailma ja niiden mahdollinen ristiriita kokoomuksen arvopohjan ja käyttäytymisetiikan kanssa.

- Irtisanoudun täysin henkilökohtaisella tasolla monesta asiasta, joista Kalle Aaltonen julkisesti puhuu, ja oletan että on myös mieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.