Aaltosen ehdokkuus yllätti kokoomuksen valtuustoryhmän johtajan

Kimmo Kangas

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kertoo olleensa tiistai-iltana hyvin yllättynyt siitä, että halllitus päätyi esittämään perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Kalle Aaltosen ehdokkuutta.

- Se tuli yllätyksenä, että hallituksen enemmistö puolsi Aaltosen ehdokkuutta. Itse olin kuullut asiasta ensimmäisen kerran viikonloppuna vaalitoimikunnassa.

Bruneau haluaa korostaa, että vaaleista huolehtiminen ja ehdokashankinta on kunnallisjärjestön vastuulla, eikä valtuustoryhmällä ole asiassa roolia. Bruneau haluaa asetella sanansa varovasti siksikin, että lopullisen päätöksen kokoomuksen kuntavaaliehdokkaista tekee yhdistyksen ylimääräinen kokous ensi viikon torstaina.

- Kyllä tämä mietityttää, eikä asia ole missään tapauksessa helppo. Varmaan moni kokoomuslainen miettii suhtautumistaan asiaan.

Bruneau arvelee, että yleisesti mietityttäviä asioita ovat Aaltosen yleinen käyttäytyminen, kielenkäyttö, arvomaailma ja niiden mahdollinen ristiriita kokoomuksen arvopohjan ja käyttäytymisetiikan kanssa.

- Irtisanoudun täysin henkilökohtaisella tasolla monesta asiasta, joista Kalle Aaltonen julkisesti puhuu, ja oletan että on myös mieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.