Finlayson vaatii tuotteidensa poistamista vastarintaliikkeen verkkokaupasta: "Jos niin ei tapahdu, niin sitten mennään tupaan"

Finlayson on lähettänyt verkkokaupan ylläpitäjille juristin laatiman kirjeen.

Finlaysonin tuotteita on ilmestynyt myyntiin Kadulle.com -verkkokauppaan, jota ylläpitää Pohjoinen Perinne ry. Finlaysonilla asia havaittiin muutamia viikkoja sitten ja tekstiilialan yritys on ryhtynyt toimiin saadakseen tuotteensa pois verkkokaupasta.

- Meidän arvomaailmamme ovat niin kaukana toisistaan, että emme todellakaan halua, että tuotteemme ovat siellä myynnissä, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila sanoo.

Pohjoinen Perinne ry on uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen yhdistys, ja se julkaisee myös Magneettimedia-verkkopalvelua.

Vastarintaliikkeen verkkosivujen mukaan Kadulle.com on yhdistyksen kannatuskauppa.

Finlayson on lähettänyt verkkokaupan ylläpitäjille juristin laatiman kirjeen, jossa vaaditaan tuotteiden ja niihin liittyvien kuvien sekä tekstien poistamista. Verkkokaupassa myydään kolmea Finlaysonin tuotetta.

- Tämä rikkoo erityisesti tekijänoikeuksia. Valokuvat ovat meidän ja meillä on tekijänoikeudet niihin. Kaikki tekstit ovat meidän ja meillä on tekijänoikeudet niihin. He ovat vain ottaneet ne käyttöön.

Finlaysonilla ollaan valmiita ryhtymään oikeustoimiin, jos vaatimuksia ei noudateta.

- Vaadimme välitöntä poistoa. Jos niin ei tapahdu, niin sitten mennään tupaan. Emme anna heille missään nimessä mitään vaihtoehtoja. Tämän pitää loppua välittömästi.

Finlayson on asettanut vaatimuksilleen takarajan, joka umpeutuu sunnuntaina.

Perjantaihin mennessä kirjeeseen ei oltu reagoitu. Vielä lauantainakin tuotteet olivat verkkokaupan valikoimissa.

- Alkuviikosta katsellaan, että jos siellä vielä on meidän kuvia, niin aloitetaan prosessi. Emme odottele yhtään sen kanssa.

Kurttila ei halua ryhtyä arvailemaan, mitä kautta Finlaysonin tuotteet ovat Kadulle.comiin päätyneet.

- Ei tiedetä, mistä ne tuotteet on saatu tai onko niitä olemassa. En tiedä sitäkään, onko se edes toimiva verkkokauppa.

Uutissuomalainen ei tavoittanut verkkokaupan ylläpitäjiä kommentoimaan asiaa.

Tekstiilialan yritys on ennenkin puuttunut tuotteidensa myyntikanaviin. Huhtikuussa 2015 yritys ilmoitti, että lopettaa yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa "eettisistä ja yhtiön arvoihin liittyvistä syistä".

- Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa, Kurttila perusteli tuolloin päätöstä.

Tavaratalo J. Kärkkäinen julkaisi aiemmin Magneettimedia-lehteä ja -verkkopalvelua. Tavaratalon toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen tuomittiin Magneettimedian päätoimittajan ominaisuudessa sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vuonna 2013.

Vastarintaliikkeen verkkosivuilla kiistetään, että Finlaysonin tuotteet liittyisivät tavaratalo Kärkkäiseen.

- Tällä hetkellä Kadulle.comin valikoimissa on muun muassa Finlaysonin tuotteita, joita emme tietenkään voisi saada Kärkkäisen kautta, koska Finlayson aloitti Kärkkäisen boikotoinnin jo lähes kaksi vuotta sitten. Hankimme tuotteita useista eri lähteistä, ja tulemme vain laajentamaan tavarantoimittajiemme verkostoa tulevaisuudessa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut