Turkkilainen "rakas" - tai ainakin tili Turkissa - vei päijäthämäläisiltä naisilta yli 150 000 euroa

Osaavat ne muutkin huijata kuin netin amerikkalaisupseerit. Hämeen poliisilaitoksen tutkittavana on kaksi tapausta, joissa päijäthämäläiset naiset ovat menettäneet toinen runsaat 50 000 euroa ja toinen yli 100 000 euroa turkkilaisina esiintyneille miehille.

Naiset ovat rakastuneet netissä, mutta eivät ole koskaan tavanneet ihastuksensa kohdetta. Kuvia miehistä sentään on, mutta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ville Hahlin mielestä nekin on imuroitu netistä.

Yhteydenpito on jatkunut viikkoja. Miehet ovat onnistuneet huijaamaan naisilta rahaa erilaisin verukkein.

Mies on esimerkiksi kertonut joutuneensa ryöstetyksi. Hän on johtavassa asemassa, joten rahaa on, mutta siihen käsiksi pääseminen vaatii - rahaa. Esimerkiksi salasanan lunastamiseksi mies on pyytänyt naiselta 7 000 euroa.

Poliisi on laittanut virka-apupyynnön Turkkiin tilien tutkimiseksi. Ville Hahlin mukaan rahat ovat vain kiertäneet Turkin kautta eteenpäin. Hän pitää "äärimmäisen epätodennäköisenä", että naiset saisivat rahansa takaisin.

Toinen huijatuista otti yhteyttä poliisiin oma-aloitteisesti. Toinen naisista kääntyi poliisin puoleen pankin suosituksesta, kun hän oli omien rahojensa loputtua mennyt pankkiin lainatakseen rahaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut