Kärkölässä tulipalo kuivatuskoneessa Koskisella

Timo-Pekka Heima

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Kärkölässä puunjalostusteollisuuden yritys Koskisen oy:llä olevasta tulipalosta sunnuntaina aamukahdeksalta.

Palo oli kuivauskoneen sisällä, ja se saatiin suurelta osin sammutetuksi koneen omalla sprinklerijärjestelmällä. Palomiesten sammutettavaksi jäi jonkin verran palopesäkkeitä.

Päivystävä palomestari kiitteli ammattitaitoisen henkilökunnan saaneen palotilanteen hyvin hallintaan. Paikalla oli alle kymmenen henkeä tehtaan henkilökuntaa, ja heistä osa hengitti jonkin verran savua. Ensihoito tarkasti näiden ihmisten vointia paikan päällä.

Ensitietojen perusteella paikalle lähti huomattava määrä pelastuslaitoksen kalustoa ja henkilöstöä, mutta osa käännettiin takaisin jo näiden ollessa matkalla kun suurempaa paloa paikalla ei ollut.

Tehtaan ulkopuolelle palo näkyi lähinnä savunpoistoluukkujen aukaisuna ja niistä tulleena savuna ja paloautojen paikallaolona.

Pelastuslaitokselta todettiin, että palo keskeyttää kuivatuskoneen käytön joksikin aikaa, mutta suuria aineellisia vahinkoja laitteen sisälle jääneestä palosta ei syntynyt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut