Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yhteiskoulun oppilaat tenttasivat presidenttiä - näin monta mitalia Suomi saa, Niinistö veikkaa

Illalla Lahden MM-kisat avaava tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili iltapäivällä Lahden yhteiskoulussa. Lukiolaisista koostunut viiden opiskelijan raati haastatteli presidenttiä niin päivän politiikasta kuin Niinistön elämän eri vaiheista.

Presidentti Niinistö pääsi vastaamaan muun muassa kysymyksiin Suomen turvallisuustilanteesta.

­- Ei meillä vallitse mitään suurta turvattomuutta. Tekin olette varmaan nähneet lööppejä, jossa pelataan erilaisia sotapelejä. Sanonpa tässä nyt lyhyesti, että minä en usko, että kukaan hyökkää Suomeen, Baltiaan tai syntyy sitä suurempaakaan rähinää, Niinistö sanoi salilliselle lahtelaislukiolaisia.

Roope Viljakainen oli yksi viiden hengen haastatteluporukkaan valikoituneista opiskelijoista. Niinistön vierailua varten valmistauduttiin useampi viikko. 45 minuutin haastattelutuokion kysymyksiä suunniteltiin etukäteen opiskelijoiden ja opettajien yhteistyönä. Viljakainen myönsi, että juuri ennen presidentin saapumista jännitys nousi.

- Oli suuri kunnia päästä haastattelemaan presidenttiä. Hän oli yllättävän rento, joten alkujännityksen jälkeen pystyi itsekin rentoutumaan, Viljakainen kertoi.

Viljakainen sanoi, ettei Niinistön vastaukset juuri päässeet yllättämään.

­- Muutama vastaus oli juuri sellainen kuin etukäteen odotimmekin.

Presidentti pääsi vastaamaan myös kevyempiin kysymyksiin. MM-hiihtojen mitalisaldoksi presidentti ennusti viittä.

- Tämän vararehtorimme arvasi tismalleen oikein etukäteen, Viljakainen naurahti.

Niinistö nähdään avajaispäivän lisäksi Lahdessa myös ensi torstaina, kun Suomen naishiihtäjät taistelevat maailmanmestaruudesta viestissä.